zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

President heeft drukke agenda in verband met Caricom-staatshoofdenvergadering

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

President Chandrikapersad Santokhi heeft deze dagen een drukke agenda af te werken. Zo heeft hij zondag verschillende bilaterale gesprekken gevoerd met onder andere de minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Adel bin Ahmed Al-Jubeir, de secretaris-generaal van de Association of Caribbean States (ACS) Rodolfo Sabonge en de secretaris-generaal van de Organization of Afrikan, Caribbean and Pacific States (OACPS) Georges Reblo Chikoti. Deze gasten zijn in Suriname in verband met de 43ste vergadering van Caricom-staatshoofden.

Adel bin Ahmed Al-Jubeir, Rodolfo Sabonge en Reblo Chikoti hebben de Surinaamse president gefeliciteerd met zijn Caricom-voorzitterschap en concrete werkafspraken gemaakt om de band tussen de Caricom-lidstaten onderling en de verschillende internationale organisaties te verstevigen. Suriname is vanaf 1 juli tot en met 31 december 2022 voorzitter van de Caricom.

Rodolfo Sabonge gaf aan dat hij uitkijkt naar een voortreffelijke samenwerking tussen de Association of Caribbean States en de Caricom. Deze samenwerking moet gaan resulteren in duurzame ontwikkeling van de verschillende landen en gemeenschappen, voor zowel nu alsook voor de opkomende generaties.

President Santokhi heeft ook gesproken met Adel bin Ahmed Al-Jubeir van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Hoewel Saoedi-Arabië, geen Caricom-lidland is, heeft het toch gemeend in Suriname aanwezig te zijn gedurende de periode van de 43ste Caricom-staatshoofden vergadering. Het gaat om een geschikt moment om alle Caricom-staatshoofden bij elkaar te treffen en zaken te bespreken.

Prime Minister Philip Davis van de Bahamas en president Santokhi. Foto: Kabinet van de President

De president van Suriname heeft zaterdagavond ook gesproken met de Prime Minister Philip Davis van de Bahamas. Er werd van gedachten gewisseld over actuele zaken, alsook op gebieden waar samenwerking kan worden aangegaan. Ook gaf president Santokhi aan waarop hij zich wil gaan toeleggen in zijn periode als Caricom-voorzitter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident heeft drukke agenda in verband met Caricom-staatshoofdenvergadering