vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi heeft aandacht voor mofina wan

lees ook ...

Heropening Fernandes Bottling Company met president Santokhi...

President Chandrikapersad Santokhi was de eregast bij de officiële lancering van de gloednieuwe productiefaciliteit van Fernandes Bottling Company N.V. Deze faciliteit, die in juni 2021 door brand wer...

Er is bij het aantreden van de regering-Santokhi gesteld, dat ter gezondmaking van de economie, maatregelen moeten worden getroffen. De bedoeling is om voor de armste lagen van de samenleving, die het hardst worden getroffen een pakket aan oplossingsmodellen te ontwikkelen waarvan velen reeds in de uitvoering liggen. In verband hiermee heeft president Chandrikapersad Santokhi, vrijdag, de Mofina Beweging geïnstalleerd die uit 15 personen bestaat.

De leden hebben na de installatie van gedachten gewisseld met kabinetsfunctionarissen. Er is onder andere gesproken over sociale projecten. De ‘mofina wan’ zullen worden ondersteund, zodat ze de maatregelen kunnen dragen. Zo zijn intussen onder andere de sociale uitkeringen verhoogd. Ook zijn er tal van andere kwesties die voor de ‘mofina wan’ nog gerealiseerd moeten worden. De regering wil ervan verzekerd zijn dat de geboden hulp op de juiste plaats en bij de juiste personen terechtkomt.

Deze beweging moet ervoor zorgen dat de minderdraagkrachtigen, ‘de mofina wan’, in kaart worden gebracht. Door zo’n georganiseerd en gestructureerd systeem kan de regering blijvend ondersteuning bieden, en verzekerd zijn dat de hulp daadwerkelijk bij deze groep terechtkomt. President Santokhi drukte de ‘mofina beweging’ op het hart om haar taken naar behoren uit te voeren en regelmatig rapportage uit te brengen over het wel en wee van deze speciale groep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi heeft aandacht voor mofina wan