zondag 24 september 2023
27.7 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Grondtitels in Suriname vernieuwbaar voor voormalige eigenaren”

lees ook ...

Discipline en doorzettingsvermogen essentieel voor succes in...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op 15 september 2023 een project gelanceerd voor omscholing en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de COVID-19-pandemie hun...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een cruciale beleidsrichtlijn aangekondigd met betrekking tot verlopen grondtitels, met als doel de rechten van landeigenaren te beschermen en de samenleving zekerheid te bieden. Volgens deze nieuwe richtlijn, die per 1 september 2023 van kracht is voor een periode van één jaar, hebben enkel voormalige grondeigenaren het recht om verstreken grondtitels te vernieuwen. Dit meldt de Unit Woordvoering Communicatie Kabinet President in een uitgegeven persbericht. 

In gevallen waar voormalige grondeigenaren hebben aangegeven hun eigendom over te dragen aan erfgenamen of in het geval van hun overlijden, wordt het recht om de grondtitel te vernieuwen uitsluitend toegekend aan de erfgenamen. Deze maatregel is een reactie op de situatie waarin veel Surinamers zich bevonden, waarbij ze mogelijk niet altijd op de hoogte waren van de vervaldatum van hun grondtitels.

Het staatshoofd erkent de inspanningen en investeringen die velen hebben gedaan in hun land, en hij wil hen de kans bieden om hun grondrechten te vernieuwen. Deze beleidsrichtlijn is ontworpen om ervoor te zorgen dat grondtitels niet aan derden worden toegekend, tenzij de gevallen in de instructie zijn vastgelegd en notarieel zijn geregistreerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Grondtitels in Suriname vernieuwbaar voor voormalige eigenaren”