dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi grijpt in: terugdraaien van uitgifte landbouwgronden

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 3 mei 2024 een uitgebreide bespreking gehouden met minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), minister ad-interim Gracia Emanuël van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), deskundigen en het directieteam van het ministerie van GBB. Het overleg, dat plaatsvond op het Kabinet van de President, draaide om de kwestie van landbouwgronden die toebehoren aan het ministerie van LVV en die aan derden in grondhuur zijn uitgegeven, waarover minister Sewdien zijn bezorgdheid had geuit bij de president.

Tijdens de bespreking gaf minister Emanuël een gedetailleerd verslag over zeven grondzaken waarbij landbouwpercelen, eigendom van LVV, vermoedelijk onrechtmatig aan derden in grondhuur waren uitgegeven. Ze deelde mee dat een grondig onderzoek was ingesteld en dossiers waren opgesteld voor elk perceel. Uit het onderzoek bleek dat er geen informatie beschikbaar was over de landbouwpercelen die mogelijk bestemd waren voor verkaveling, terwijl er voor sommige percelen wel bereidverklaringen waren uitgegeven.

Van minstens één perceel werd ontdekt dat het daadwerkelijk was uitgegeven aan een derde partij. Na overleg heeft president Santokhi besloten dat alle percelen die toebehoren aan LVV en zijn uitgegeven aan derden, teruggedraaid moeten worden. Bovendien zullen alle bereidverklaringen die zijn uitgegeven komen te vervallen.

Ministers Sewdien en Emanuël hebben de opdracht gekregen van de president om samen met het directieteam en juridische experts dit besluit uit te voeren. Voor de percelen waarover geen informatie beschikbaar is, zal nader onderzoek worden verricht door andere organen van GBB.

President Santokhi verwacht het definitieve dossier uiterlijk woensdag 8 mei te ontvangen en heeft aangegeven, dat de gemeenschap via persinformatie nader zal worden geïnformeerd over de ontwikkelingen in deze kwestie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi grijpt in: terugdraaien van uitgifte landbouwgronden