zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi grijpt in bij escalerende kwestie rondom EBS en OWOS

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

President Chandrikapersad Santokhi ziet eindelijk na enkele weken de noodzaak om in te grijpen in de kwestie rond NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de EBS-werknemersorganisatie, OWOS. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft voor de aanvang van de Raad van Ministers (RvM) meegedeeld dat de president en vicepresident donderdag de directie van de EBS zullen ontvangen voor een onderhoud.

Er blijkt een persoonlijke vete te zijn tussen de algemeen directeur van de EBS, Leo Brunswijk, de broer van de vicepresident, en de OWOS-voorzitter, Marciano Hellings. Deze vete beïnvloedt zowel het personeel als de bedrijfsvoering negatief.

Volgens de NH-minister wordt er te veel gefocust op Leo Brunswijk, wat volgens hem onterecht is omdat de directie uit vier directeuren bestaat.

Het dispuut tussen de bond en de directie lijkt geen einde te hebben. Er leek een oplossing in zicht toen de directie de bond uitnodigde voor een gesprek over de CAO-onderhandelingen, maar deze hoop vervloog toen de voorzitter van de bond de toegang werd geweigerd.

Marciano Hellings is met dringende redenen ontslagen, waartegen hij in beroep is gegaan bij de Arbeidsinspectie, die bezwaar heeft aangetekend. Ondanks het bezwaar stapte de directie naar de ontslagcommissie. Voor nu is Hellings’ ontslag teruggebracht naar een schorsing.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi grijpt in bij escalerende kwestie rondom EBS en OWOS