maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Goede werk zal worden afgemaakt”

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

President Chandrikapersad Santokhi en zijn regeerteam hebben de afgelopen weken intensief gewerkt aan het herzien van de beleidsprioriteiten voor het komende jaar. In een recente toespraak kondigde Santokhi een nieuw traject aan dat de richting van de regering voor de komende twaalf maanden zal bepalen.

Terugkijkend op de ontwikkelingen sinds de verkiezingen van vier jaar geleden, benadrukte Santokhi de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt. “Er is veel hersteld, veel is ingehaald en veel weer op rails gebracht,” zei hij.

Hij erkende echter dat niet alle omstandigheden gunstig waren en dat sommige beleidskeuzes wellicht anders hadden moeten zijn. “Er worden soms fouten gemaakt en we moeten die verbeteren, daarvoor nemen wij onze verantwoordelijkheid,” verklaarde hij.

De regering blijft zich richten op stabilisatie en hervorming. Santokhi onderstreepte dat er een stabiele basis is gelegd en dat de vooruitzichten voor de komende twaalf maanden positief zijn. De focus ligt nu op verschillende kritieke gebieden, waaronder de regulering van de goudsector, de oprichting van het Spaar- en Stabilisatiefonds met het oog op de eerste olieproductie in 2028, en de transitie naar groene energie.

Een ander belangrijk aandachtspunt is het oplossen van conflicten binnen het grondbeleid en het drastisch verbeteren van het sociaal programma. Santokhi merkte op dat er veel misbruik wordt gemaakt van het sociaal programma, waarbij veel mensen onterecht een moni karta hebben ontvangen. Daarnaast worden het landelijke woningbouwprogramma en het goedkoop voedselprogramma, de zogenaamde foodbaskets, geïntensiveerd.

Veiligheid en gezondheidszorg blijven ook hoog op de prioriteitenlijst staan, met specifieke aandacht voor het verhogen van de veiligheid en het garanderen van voldoende medicijnen. In het binnenland zullen er investeringen komen voor zonne-energie en drinkwater, en de prijzen van basisgoederen zullen verder worden gestabiliseerd.

President Santokhi bedankte de samenleving voor hun steun en verzekerde dat de regering op verantwoorde wijze zal blijven werken aan een stabiele koers en inflatie, met als doel het welzijn van het volk te verbeteren. “Het goede werk moet worden afgemaakt,” aldus het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Goede werk zal worden afgemaakt"