zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi geïnstalleerd als lid van Boy Scouts Suriname

lees ook ...

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgev...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het ...

President Chandrikapersad Santokhi is geïnstalleerd als lid van de Boy Scouts van Suriname, ook bekend als de padvinderij. Rudi Esajas, hoofdkwartiercommissaris van de Boy Scouts, benadrukte dat geloof een centrale rol speelt binnen de organisatie, waardoor de ceremonie van start ging met een gebed. Vervolgens werd de padvinderswet voorgelezen, die de kernwaarden van een padvinder benadrukt: eerlijkheid, loyaliteit, hulpvaardigheid, broederschap, voorkomendheid, sportiviteit, respect voor de natuur, gehoorzaamheid, doorzettingsvermogen, zuinigheid en respect voor zichzelf en anderen. Na het voorlezen van deze wet legde president Chandrikapersad de belofte af tijdens de installatieceremonie op 6 maart 2024, gehouden in het Presidentieel Paleis.

Voorafgaand aan de installatie werd het staatshoofd gekleed met insignes op zijn linkerborst, een das, een fluitkoord, een baret en de regionale badge die op zijn linkermouw werd bevestigd. Deze installatie als Boy Scout gaat vooraf aan zijn installatie als Chief Scout, die later deze week zal plaatsvinden. Esajas benadrukte dat hoewel de padvinderij openstaat voor alle leeftijden, de statuten de president de mogelijkheid bieden om Chief Scout te worden, de hoogste positie binnen de padvinderij in het land. Naast president Santokhi zijn ook alle voormalige staatshoofden uitgenodigd om Chief Scout te worden.

In zijn toespraak uitte president Santokhi zijn eer om niet alleen lid te worden van de Boy Scouts Suriname, maar ook van de wereldwijde padvindersorganisatie. Hij waardeert met name de padvindersbelofte, die voor hem al een levenswijze was vóór zijn installatie. Hij beloofde zijn volledige steun aan de organisatie om de Boy Scouts te laten groeien en te versterken. President Santokhi riep op om te blijven werken aan de uitdagingen waarmee de jeugd wordt geconfronteerd door hen te helpen vorm te geven. Hij benadrukte het belang van het bereiken van meer jongeren en hen te betrekken bij de padvinderij om een betere samenleving te bevorderen door middel van goede vorming, zodat zij veerkrachtig zijn tegen de uitdagingen van deze tijd. Hij benadrukte ook de positieve reputatie van de padvinderij in de samenleving en verklaarde zijn toewijding om samen met de organisatie te werken aan de vorming van meer jongeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geïnstalleerd als lid van Boy Scouts Suriname