woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi geinformeerd over resocialisatie daklozen

lees ook ...

Kwaku summer festival biedt platform voor Surinaamse artiest...

Het Kwaku Summer Festival biedt Surinaamse artiesten de kans om naar Nederland te komen voor optredens, aldus de bekende kasekozanger Michael Deira van Aptijt. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap...

De presidentiële werkgroep re-integratie van dak- en thuislozen heeft op dinsdag 01 augustus 2023 verslag aan president Chandrikapersad Santokhi over het verloop van het project. De dak- en thuislozen zijn enige tijd geleden van de straat gehaald en ondergebracht bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De bedoeling is het project een duurzaam karakter te geven met uitbreiding naar andere districten. Uiteindelijk moet er een landelijk doorgangshuis komen. “De resocialisatie van dak- en thuislozen is een succesverhaal,” zegt districtscommissaris Ricardo Bhola als voorzitter van de presidentiële werkgroep re-integratie van dak- en thuislozen.

“Het was een enorme uitdaging voor de werkgroep om deze groep mensen, die al jaren op straat vertoefden, terug te brengen in de maatschappij”, zegt voorzitter Bhola. De werkgroep is erin geslaagd om 20 personen te resocialiseren. Thans kunnen zij zelfstandig in hun levensbehoeften en -onderhoud voorzien. De mensen hebben nu een vaste baan en er wordt aan gewerkt dat zij een vaste verblijfplaats krijgen.

De burgervader legt vooral de nadruk op hoe het project begon en het succes als uiteindelijk resultaat. “We zijn ergens aan begonnen met een groep dak- en thuislozen, zonder enig idee of het project zou slagen”, laat hij optekenen.

De werkgroep maakte president Santokhi deelgenoot van het resultaat, en bracht ook het vervolgtraject onder de aandacht van het staatshoofd. Zo ligt het in de bedoeling het programma uit te breiden naar de overige districten. De werkgroep heeft zich tot nog toe geconcentreerd op dak- en thuislozen de binnenstad aan de Waterkant in Paramaribo. Maar ook zij die zich in de omgeving van het Kerkplein ophouden, zullen binnenkort opgevangen en begeleid worden.

Het programma kent ook een medisch aspect met drie facetten. “Je vangt ze op, behandelt ze en daarna worden ze begeleid”, legt projectmanager Leroy Troon uit. Daarnaast is het aanleren van hygiëne naar zijn zeggen ook belangrijk, omdat de mensen zo gezonder kunnen leven en geen ziektes oplopen.

Het klaarstomen van de groep om terug te gaan in de maatschappij, is ook een grote uitdaging geweest. Aan de geresocialiseerden is geleerd hoe met elkaar te communiceren en hoe om te gaan met verschillende situaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geinformeerd over resocialisatie daklozen