zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi geïnformeerd over problemen Huize Ashiana

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

Het bestuur van Huize Ashiana heeft president Chandrikapersad Santokhi uitgebreid geïnformeerd over de problemen waar de zorginstelling mee kampt. Tijdens de voorgesprekken op 3 maart en een gedetailleerde uitleg op 10 maart is gebleken dat de problemen diverse gebieden beslaan.

Het bestuur heeft om hulp gevraagd bij het uitwerken van de problemen en verkiest daarbij een team dat samen met hen kijkt naar de verschillende denkwijzen over bejaardenzorg en -instellingen in de maatschappij. Bestuursvoorzitter Erny Landveld benadrukt dat de zorg niet goed gewaardeerd wordt en dat het zorgpersoneel van bejaardentehuizen minder verdient dan ziekenverzorgers in het ziekenhuis.

“Iemand die als ziekenverzorger is opgeleid bij Covab, verdient in een ziekenhuis SRD 7.000 meer dan iemand met dezelfde opleiding in Ashiana”, aldus de functionaris. Bovendien is de huidige subsidie van de overheid niet voldoende en zijn er tekorten aan zorgmiddelen zoals handschoenen en wegwerpluiers die niet in de subsidie zijn opgenomen.

President Santokhi heeft voorgesteld om een team in te stellen dat samenwerkt met het bestuur en de directie om voorstellen te doen ter verbetering van de situatie, niet alleen voor Huize Ashiana maar voor zorginstellingen in het algemeen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geïnformeerd over problemen Huize Ashiana