zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi geïnformeerd over ontwikkeling Matawai

lees ook ...

HB media presenteert African Edition in culturele evenemente...

Het oudste theater in Suriname en het Caraïbisch gebied, Thalia organiseert op 13 april aanstaande op het terras, een African Editionuit  haar culturele evenementenserie. Djina Berggraaf-Sanchit, dire...

Een in juni door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde werkgroep, die belast is met het identificeren van de knelpunten en de ontwikkeling van het Matawaigebied, heeft vrijdag de stand van zaken gepresenteerd. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van de regering en het traditioneel gezag. De groep wordt voorgezeten door Stanley Dijksteel, adviseur van de president. Het hoogste gezag van het Matawai-volk, granman Lesley Valentijn is ook deelgenoot geweest van de presentatie.

Deze manier van aanpak is cruciaal om de bureaucratische structuur van de overheid in de ontwikkeling van het achterland en de binnenlandbewoners te minimaliseren. De belangen van de binnenlandbewoners worden vanuit het hoogste niveau, het Instituut van de President gecoördineerd.

In de werkgroep nemen behalve vertegenwoordigers van de regering, ook vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap zitting. Uit elke dorp van het Matawaigebied is tenminste één persoon onderdeel van de werkgroep. Er kan volgens de president door collectief te werken veel worden verzet in de rurale gebieden.

Dijksteel gaf aan bijzonder ingenomen te zijn met de proactieve houding van het traditioneel gezag. “De granman participeert op zo een gemotiveerde wijze aan de vergaderingen van de werkgroep. Het is een signaal dat we samen veel zullen bewerkstelligen in het gebied,” zegt hij.

De werkgroep heeft een aanzet gegeven om de lokale bewoners van de dorpen toegang te laten krijgen tot het financieel systeem. Dit in samenwerking met de Surinaamse Volkscredietbank (VCB). Er zijn sub-werkgroepen geïnstalleerd om efficiënter en effectiever te opereren. In samenwerking met het commissariaat, het traditioneel gezag en lokale ondernemers is de weg naar Poesoegroenoe hersteld. Dit zijn slechts enkele van de diverse verworvenheden van de werkgroep. Er zal verder worden gekeken naar de ontwikkeling op het gebied van Transport, Toerisme, Gezondheidszorg en Institutionele versterking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geïnformeerd over ontwikkeling Matawai