woensdag 17 april 2024
29 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi: Geen ambassade in Israël

lees ook ...

Familieconcert De Ralims

In Theater Thalia wordt op 19 april aanstaande een familieconcert gehouden. Tijdens ‘Familieconcert De Ralims” zullen drie neven op de planken staan in Suriname voor “een avond vol nostalgie”. Het con...

Er komt geen ambassade in Israël. Deze verduidelijking bracht president Chandrikapersad Santokhi in De Nationale Assemblee (DNA) naar aanleiding van de commotie die was ontstaan. Op de begroting is er ook geen bedrag opgenomen om een ambassade in Israël op te zetten. Om een ambassade neer te zetten zijn er enorme investeringen nodig.

Suriname heeft in maart dit jaar een niet residerend ambassadeur benoemd voor dat land, Stevanus Noordzee, die zijn kantoor heeft in Paramaribo. Onlangs was de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, op bezoek in Israël. Noordzee was ook meegereisd en heeft zijn geloofsbrieven aangeboden.

De president zei verder in DNA dat de minister verschillende gesprekken heeft gevoerd in Israël, ook met zijn collega van Buitenlandse Zaken over onder andere samenwerkingsgebieden. Er zijn ook wenselijkheden kenbaar gemaakt over het opzetten van een ambassade in Israël. Ramdin heeft reeds meegedeeld dat een complete rapportage zal worden gegeven aan de president over de besprekingen die gevoerd zijn.

Santokhi zal op basis van de rapportage en aanbevelingen, het verdere traject uitzetten. Hij zei dat bij een besluit er consultaties en dialoog zullen zijn met de betrokken partijen. Een besluit zal in nationaal belang zijn, verzekerde het staatshoofd. Er wordt nu volstaan met een niet residerend ambassadeur, benadrukte de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Geen ambassade in Israël