zaterdag 20 april 2024
31 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi geeft startsein voor Brokopondo-Telethon STVS

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

De president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, heeft maandag officieel het startsein gegeven voor de Brokopondo-Telethon. Deze inzamelingsactie wordt georganiseerd door de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en is bedoeld om ondersteuning te bieden aan personen die getroffen zijn door water overlast in Brokopondo. Het staatshoofd en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben de eerste donatie gedaan bij de officiële start van de telethon.

Santokhi vindt het initiatief van de staatszender prijzenswaardig en gaf aan de beslissing van de organisatie te ondersteunen. Na het oriëntatiebezoek aan het district in het weekend, heeft de president tijdens een krutu de problemen van de bewoners aangehoord.

“We moeten ervan bewust zijn dat het gaat om burgers, die reeds eerder hebben moeten verhuizen en nu weer moeten verhuizen”, zei president Santokhi in zijn toespraak. Hiermee legt hij de nadruk op het feit dat klimaatsverandering niet onderschat moet worden. Het staatshoofd nam een voorbeeld aan de situatie van Albina, die ook onderwater zit ondanks er daar geen stuwmeer aanwezig is.

De vp heeft op zijn beurt ook een donatie gedaan aan de bewoners van Brokopondo om ondersteuning te bieden in tijden van nood. In zijn toespraak gaf hij aan dat de regering dag en nacht werkt aan een oplossing voor de toestand in Brokopondo. Het initiatief is volgens hem in nationaal belang.

STVS-directeur Raoul Abisoina is zeer ingenomen met dit moment. Hij gaf aan dat het initiatief genomen werd nadat de situatie van Brokopondo werd gemonitord. De donaties bestaan niet alleen uit gelden maar ook levensmiddelen die aan het eind van deze inzamelingsactie overgedragen zullen worden aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geeft startsein voor Brokopondo-Telethon STVS