maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi geeft startsein voor aanleggen diepwaterhaven

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Het district Nickerie had maandag hoog bezoek. President Chandrikapersad Santokhi is speciaal daarnaartoe afgereisd om het officiële startsein te geven voor het aanleggen van een nieuwe diepwaterhaven, genaamd Port of Nickerie. De bedoeling is om de haven in 2025 af te hebben.

Het initiatief voor de Port of Nickerie is van de Surinaamse overheid in samenwerking met N.V. Havenbeheer Suriname, Phoenix Development Company en Port of Rotterdam. Bij deze gelegenheid zijn de officiële stukken nodig voor dit project overhandigd aan de huurder N.V. Havenbeheer. Het staatshoofd mocht de webpagina van Port of Nickerie met een druk op de knop online zetten.

De haven is onderdeel van een groter plan om een economische hub te creëren in Nickerie. De strategische ligging van de haven in het centrum van het Suriname-Guyana bekken zal efficiënte dienstverlening mogelijk maken om optimaal te profiteren van de olie en gasvondsten ten noorden van Nickerie. Daarnaast zal de Port of Nickerie ook markttoegang bieden tot de Caricom en Noord-Brazilië.

“Dit project moet gezien worden tegen de achtergrond van de grotere sub regionale ontwikkeling en verbindt Suriname met Guyana, Brazilië en de regio,” stelt president Santokhi.

De focus ligt op het leveren van geavanceerde technologieën binnen de infrastructuur, met de bescherming van de natuur in gedachte, dus een groene en duurzame haven waar ook mangrovebossen zullen worden aangelegd. Tussen de haven en de beschermde natuur komt een bufferzone met ruimte voor ecotoerisme.

Verder komt een industriegebied waar gas dat anders zou worden afgefakkeld, verwerkt zal worden tot bruikbaar LNG-gas (Liquefied Natural Gas) voor de export. President Santokhi deelde mee dat er hiermee wordt gewerkt aan het uitfaseren van fossiele brandstof zodat Suriname in 2060 green energy neutraal zal zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geeft startsein voor aanleggen diepwaterhaven