zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi geeft startsein verkeersveiligheidsmaand

lees ook ...

Klaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een vruchtbare basistraining brood en banket voltooid. Dez...

“Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden van leven,” is dit jaar het thema van de verkeersveiligheidsmaand. President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het startsein gegeven voor de verkeersveiligheidsmaand, die loopt van 15 augustus 2022 tot 15 september 2022. Deze activiteit wordt voor het 10e achtereenvolgende jaar gehouden, door het Korps Verkeers Vrijwilligers (KSV).

De organisatie mag gedurende deze maand rekenen op alle ondersteuning van de regering, aldus de staatshoofd. Er zal dit jaar extra aandacht worden besteed aan de verkeersslachtoffers, die door een verkeersongeval letsels hebben opgelopen en steun verdienen. Verder zal er een registratie plaatsvinden van al deze personen om het mogelijk te maken dat zij geholpen kunnen worden.

Vanaf 2012 wordt er stilgestaan bij verkeersveiligheid. De afgelopen twee jaar zijn er op regelmatige basis video’s geproduceerd om de samenleving te blijven informeren over verkeersveiligheid. De KSV zal dit jaar een extra samenwerking aangaan met Stichting Stibula om samen met jongeren de boodschap van verkeersveiligheid over te brengen naar de rest van de gemeenschap.

Vorig jaar heeft KSV middels straatacties geprobeerd om de bewustwording voor Verkeersveiligheid te vergroten. De reacties waren allemaal positief en dit gaf de groep moed om door te gaan op verschillende plaatsen.

KSV is actief op social media en geeft regelmatig tips aan de gemeenschap voor veilig verkeer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geeft startsein verkeersveiligheidsmaand