zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi geeft SRD50.000 voor Pacemaker jonge voetballer

lees ook ...

Schoolgaande moeders kunnen inkomsten genereren met angisa-b...

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 is de training 'Bindwijze in Fosten Angisa (Tai Angisa)', georganiseerd door NAKS in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), afges...

Giano Wassenaar, leerling van IMEAO-2 heeft op 30 maart jongstleden, op het Kabinet van de President een donatie ontvangen om de kosten van een medische ingreep bij hem te dekken. Wassenaar kreeg tijdens het voetballen een hartstilstand. Door kordaat optreden van ambulancepersoneel en het medische team werd hij gereanimeerd.

Voor het regulieren van zijn hartritme werd er een pacemaker voor hem geplaatst. Dit is een dure ingreep en werd gedeeltelijk door het Staatsziekenfonds en Sociale Zaken gedekt. De school is gestart met een donoractie om het restant bedrag van SRD 70.000 te kunnen voldoen. President Chandrikapersad Santokhi heeft notitie van het geval genomen en gemeend zelf in te komen voor deze jonge Surinamer.

In dat kader heeft Shanylla Santokhi, dochter van de president, een donatie van SRD 50,000 namens het staatshoofd overhandigd aan Giano. Dit bedrag is een persoonlijke bijdrage van de president. Voorts komt het Kabinet van de President in met SRD 20,000. Hiermee worden de kosten voor de ingreep volledig gedekt.

De president en de First Lady wensen Giano goede gezondheid toe en spreken de wens uit dat hij nog lang gezond en wel mag wezen. President Santokhi benadrukte tevens dat wij gezamenlijk de plicht hebben om elkaar ten alle tijden de ondersteunen en waar mogelijk te helpen. “Gezamenlijk kunnen alle uitdagingen worden overwonnen. Samen staan wij sterker”, aldus het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi geeft SRD50.000 voor Pacemaker jonge voetballer