zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi garandeert aanpak corruptie(pakt zichzelf aan)

lees ook ...

SIVIS en FNV beginnen training over arbeidsomstandigheden in...

Het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) en de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) zijn vorige maand gestart met een "train the trainers"-programma over arbeidsomstandigheden...

President Chandrikapersad Santokhi zegt de aanpak van corruptie hoog op de agenda van de regering te hebben gezet. Dat is wat het Staatshoofd heeft bekendgemaakt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) op donderdag 04 november 2022 in het parlement. Hij gaf aan dat er op korte termijn instituten zullen worden geïnstalleerd die de wet moeten uitvoeren.

De regering is in nauwe samenwerking bezig met de presidentiële werkgroep Randvoorwaarden en Implementatie Anti-corruptiewet om de laatste zaken goed te regelen. De regeringsleider gaf aan dat Suriname recentelijk is toegetreden tot het Verdrag van de Verenigde Naties (VN) tegen corruptie. “Het operationeel raamwerk van de implementatie van de Anti-Corruptiewet zal in lijn moeten zijn met dit verdrag. Waar nodig zal deze wet worden aangepast in samenwerking met De Nationale Assemblee”, aldus de president. Hij verzekerde het college dat corruptie in Suriname aangepakt zal worden.

President Santokhi heeft benadrukt dat het vervolgingsapparaat en andere noodzakelijke instituten druk aan het werk zijn. De kwesties met betrekking tot HPSG en NV SURFIN zijn reeds onder de aandacht gebracht van het Openbaar Ministerie (OM). “De regering heeft vertrouwen in het Openbaar Ministerie en ook de besluiten die zij neemt in deze kwesties.”

De aanpak van corruptie is weer een zoveelste rookgordijn om een andere slag te kunnen slaan. Als HPSG en NV New Surfin onder de aandacht van  het OM zijn, moet onze President straks ook gestraft worden, omdat hij de hoofdfiguur was in beide roofinstituten. En de termijndepositos van de banken waarop ze 80 tot 90 procent rente kregen is ook één van de vele roofconstructies die opgezet is door President Santokhi. Dus president Santokhi mag ons een brik geven, want wij zijn niet op ons achterhoofd gevallen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi garandeert aanpak corruptie(pakt zichzelf aan)