woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi gaat naar Internationale energie conferentie in Guyana

lees ook ...

Vertegenwoordigers van 53 Surinaamse inheemse dorpen bijeen ...

Op 7 augustus zullen de inheemse organisaties Mulokot, Inheems Kollectief Suriname (IKSUR), en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een Nationaal Inheems Congres houden in het La...

President Chandrikapersad Santokhi gaat van 15 tot en met 18 februari met een delegatie naar Guyana om deel te nemen aan de International Energy Conference and Exhibition 2022 in het Guyana Marriott Hotel in Georgetown. De President, die op de eerste dag zal spreken, wordt vergezeld door Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en enkele prominenten uit de energiesector.

Deze jaarlijkse bijeenkomst van lokale, regionale en internationale energie-experts in Guyana bestaat uit een lijvig programma waarbij op de eerste dag, naast President Santokhi, ook andere staatshoofden hun visie op de sector zullen delen, te weten gastheer President Irfaan Ali van Guyana, President Nana Addo Akufo-Addo van Ghana en Prime Minister Mia Mottley van Barbados.

Enkele onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer: de energie wegen en grensoverschrijdende ontwikkeling en diensten van olievelden, vooruitzichten van de internationale energiesector, vaardigheden die nodig zijn voor de vooruitgang van de energie-industrie, kritieke infrastructuur en multilaterale samenwerking, kansen voor samenwerking op het gebied van energie, technologie, onderwijs en diensten en kansen voor diaspora.

Daarnaast zullen middels paneldiscussies uitvoeriger ideeën worden uitgewisseld. De heer Anand Jagesar, Managing Director van Staatsolie N.V., zal eveneens een presentatie houden welke getiteld is ‘Staatsolie en local content initiatieven in Suriname’.

Op de laatste dag is er ruimte voor ‘business-to-business’ meetings. De President zal van de gelegenheid gebruik maken om bilaterale ontmoetingen te hebben met de President van Ghana en de Premier van Barbados. Een gesprek met de CEO van Exxon Mobile, Darren Woods, staat ook op de agenda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi gaat naar Internationale energie conferentie in Guyana