maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
4
(7)

President Santokhi’s reis naar India kost bijna USD 700.000

lees ook ...

Opening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurz...

Op Alliance is dit jaar, na Poeketie en Brownsweg, ook een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk activeerde de faciliteit op vrijdag 14 juni 2024 met een dru...

President Chandrikapersad Santokhi gaat van 8 tot 10 januari 2023, op uitnodiging van de premier van India Narendra Modi, als eregast naar de 17e Pravasi Bharatiya Divas Convention (PBD) in Indore, Madhya Pradesh. Ook is president Santokhi dan eregast bij de “Inaugural Session of the Global Investors Summit” op 11 januari 2023, waarbij de speciale focus gericht zal zijn op de segmenten van de sessies betreffende olie- en gaswinning.

Op uitnodiging van premier Narendra Modi, zal het Surinaamse staatshoofd tevens de “Concluding Leaders session of the Voice of the South Summit” virtueel bijwonen op 12 en 13 januari 2023. Deze Summit zal ontwikkelingslanden een platform bieden om gezamenlijke deliberaties te voeren en oplossingsmodellen aan te dragen voor de vele globale uitdagingen, daarbij inspelend op het thema van de Summit: “Unity of Voice, Unity of Purpose”.

De Republiek Suriname en de Republiek India onderhouden reeds 46 jaar hechte bilaterale banden, en wel vanaf 23 januari 1976. Er zijn wederzijdse diplomatieke vertegenwoordigingen met aan het hoofd een buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur. India heeft in 1977 haar ambassade geopend in Paramaribo en Suriname heeft in het jaar 2000 haar ambassade geopend in New Delhi.

De president zal vergezeld zijn van een kleine delegatie, waaronder minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Naast de participatie in het diaspora evenement zullen gesprekken gevoerd worden met het staatshoofd, de premier en de minister van Buitenlandse Zaken van India over de bilaterale – alsook multilaterale samenwerking.

De vraag is nu, wat die ‘kleine delegatie’ inhoudt. Waarom wordt alleen de naam van de minister van Buitenlandse zaken genoemd? Het punt is niet dat de reis niet belangrijk is, maar dat er vele Surinamers nu honger lijden. Een kilo rijst met rattenschijt of rattengif kost al SRD 30(1 euro), een puntbroodje vol met lucht kost SRD 4, of 0.13 eurocent, een liter spijsolie kost SRD 90,(3 euro), een piepklein apartementje wordt al voor SRD 2.500(83 euro) verhuurd en het minimumloon is SRD 3000(100 euro). En de reis kost bijna 700.000 United States Dollars. (ook ongeveer 700.000 Euro’s).  Dat kan Suriname niet missen!

Heel wat Surinamers hebben niet genoeg te eten. Daarom de vraag: Hoeveel personen er meegaan naar India, want de reis kost bijna 700.000 US dollars.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

17 REACTIES

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi's reis naar India kost bijna USD 700.000