woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
4
(2)

President Santokhi formeel geïnformeerd over Duurzame Ontwikkelingsdoelen

lees ook ...

Foodbasketproject: Duurzame oplossing voor armoedebestrijdin...

Julio Bikharie en Wayne Telgt hebben donderdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te bespreken hoe armoede in de samenleving aangepakt kan worden. Tijdens de bespreking hee...

Suriname is goed op weg met het implementeren van de Sustainable Development Goals oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Dit werd duidelijk tijdens een presentatie van het directoraat Internationale Samenwerking (IS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) aan het Kabinet van de President.

Vrijdag kreeg president Chandrikapersad Santokhi een update over de implementatie van de SDG’s in Suriname door Elisabeth Bradley, onderdirecteur IS. Het BIBIS-directoraat is verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie van de implementatie van de SDG’s en de rapportage daarvan aan de VN.

Om deze verplichting na te komen heeft Suriname de SDG-Landencommissie en het SDG-Platform opgezet. In 2022 heeft Suriname voor het eerst gerapporteerd over de doelen met de Voluntary National Review (VNR). Bij deze presentatie zijn vier doelen gerapporteerd: SDG 4 Kwaliteitsonderwijs, SDG 8 Eerlijk werk en economische groei, SDG 13 Klimaatactie en SDG 17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Bovendien is gerapporteerd over drie projecten waarvoor Suriname, als enige Caricom-lidstaat, financiering heeft ontvangen vanuit het SDG Fund. Dit zijn de Roadmap for a Sustainable Financial System for Suriname, het Ananasproject en het Versterken van Tribale en Inheemse volken. Het eerste project is bijna afgerond, terwijl het tweede project in september 2022 door de president is gelanceerd en het derde project nog gelanceerd moet worden.

Santokhi is voor het eerst formeel geïnformeerd over de stand van zaken rond de SDG’s. President Santokhi heeft altijd het belang van de SDG’s en de implementatie daarvan benadrukt bij activiteiten in binnen- en buitenland.

Na de presentatie heeft hij het directoraat opgeroepen om aan het einde van deze maand een meer uitgebreide presentatie te verzorgen voor de Raad van Ministers, zodat de bewindslieden op het hoogste niveau geïnformeerd kunnen worden en deze informatie kunnen meenemen in hun beleid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi formeel geïnformeerd over Duurzame Ontwikkelingsdoelen