maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi feliciteert Suriname met recente olievondst

lees ook ...

Noodsituatie SEH; zoveel mogelijk drinken bij diarree

De regering, de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), kinderartsen, Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en andere deskundigen, hebben tijdens het spoedove...

President Chan Santokhi feliciteert de landgenoten met de recente olievondst. “Met gepaste trots doet de regering de felicitaties toekomen aan het geheel Surinaamse volk met betrekking tot de gister aangekondigde olievondst,” schrijft het staatshoofd.

Eerder was reeds goede hoop dat de Sapakara ontdekking vruchten zou afwerpen. Sapakara South-1, appraisal put is dus op basis van die vooruitzichten geboord om de eerder gedane Sapakara ontdekking verder te verkennen. De put heeft een goed met olie verzadigde laag (reservoir) van 30 meter aangetoond. Het reservoir is van goede kwaliteit, wat bevorderlijk is voor een goede productie.

Momenteel is de Operator (TotalEnergies) met een andere boormachine ook bezig met de appraisal put Kes-Kesi South 1. Voor de volledigheid mag worden gesteld dat een appraisal put een verkenningsput is in opvolging van een discovery (ontdekking) om de uitgestrektheid van het reservoir vast te stellen.

Al deze appraisal putten moeten voldoende olie aantonen om een eerste productieplatform in de Surinaamse wateren te rechtvaardigen. Met het resultaat van deze Sapakara South-1 bron zijn wij goed op weg. De regering zal alle mogelijkheden uitwerken om op basis van deze resultaten kapitaal upfront te generen om de huidige financiële crisis en de gevolgen hiervan op te vangen.

Verder is de regering menens om duurzaam beleid te ontwikkelen voor de diversifiëring en de groei van onze economie. “No las bribi, we komen eraan en zullen ervoor zorgen dat het Surinaamse volk hier maximaal profijt uit zal halen,” zegt president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi feliciteert Suriname met recente olievondst