vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi feliciteert de Republiek van India met 72ste jaardag

lees ook ...

72-jarige fietser overleden aan Dr. Sophie Redmondstraat

Aan de Dr. Sophie Redmondstraat is dinsdag een 72-jarige fietser aangereden en overleden. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de begraafplaats Mariusrust.  De man stak de straat met zijn fiets o...

De Republiek van India vierde gisteren haar 72ste verjaardag. President Chandrikapersad Santokhi bracht een  felicitatieboodschap aan de Indiase minister-president Narendra Modi in verband met deze bijzondere dag. Het Surinaamse staatshoofd benadrukte in in zijn rede de relatie tussen de twee landen, het wederzijdse respect en de samenwerking op gebied van het wereldwijd structureren van de samenwerking onder de diaspora. Hieronder volgt de felicitatieboodschap:

Minister-president van de Republiek India, Zijne Excellentie Narendra Modi

Excellentie,

Namens de regering en het volk van de Republiek Suriname, en namens mijn persoon, feliciteer ik u en het volk van de Republiek India met de herdenking van de 72e verjaardag van de Dag van de Republiek. Een heugelijk feit om de kracht van een vrij en democratisch land te vieren.

Deze viering markeert niet alleen de datum waarop de grondwet van India in werking trad, maar vertegenwoordigt ook de ware helden van India die hun leven hebben opgeofferd voor de vrijheid, de eer en het zelfrespect van India om een onafhankelijke natie te worden.

Als bevriende landen hebben we bewezen de diepe waarden van democratie, zelfbehoud en menselijke waardigheid hoog te houden ten behoeve van onze volkeren. Het transformatie- en ontwikkelingstraject van India, onder uw nobel leiderschap, zou daarom elke Indiase burger met trots en hoop voor de toekomst moeten vervullen.

In mijn toespraak als gastspreker tijdens de 16e Pravasi Bharatiya Divas-conventie heb ik de rol en kracht van de Indiase diaspora in het strategische partnerschap tussen onze landen benadrukt.

Mijn regering wil daarom de samenwerking met haar diaspora wereldwijd organiseren en structureren, waarbij de historische band en het partnerschap met India een centrale rol spelen.

Deze relatie, die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid, bloeit op verschillende gebieden van wederzijds belang, zelfs tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie. De recente succesvolle Joint Commission Meeting en de voorgenomen High Level ontmoetingen in de nabije toekomst, zijn nog duidelijkere voorbeelden van wederzijdse inzet om onze bestaande relaties naar grotere hoogten te tillen.

Excellentie, aanvaard u mijn beste wensen voor uw goede gezondheid, geluk en succes, evenals die voor voortdurende vrede en welvaart voor de bevolking van de Republiek India.

President van de Republiek Suriname Z.E. Chandrikapersad Santokhi

 

Tot zover de felicitatieboodschap van Zijn Excelentie  President Chadrikapersad Santokhi aan de Republiek van India in verband met haar 72ste onafhankeljjkheidsdag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi feliciteert de Republiek van India met 72ste jaardag