zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
4.5
(2)

President Santokhi: “Fake nieuws creëert onzekerheid bij burgers”

lees ook ...

Ied-ul-Adha en Javaans nieuwjaar: nationale vrije dagen vast...

De officiële datum van Ied-ul-Adha is vastgesteld op zondag 16 juni 2024, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Daarnaast is maandag 8 juli 2024 een nationale vrije dag ter g...

Er is door het beleid van de regering reeds licht in de tunnel zichtbaar, zei president Chandrikapersad Santokhi donderdag bij het uitspreken van zijn jaarrede in De Nationale Assemblee (DNA). Echter wordt door ‘fake nieuws’ onzekerheid gecreëerd bij de burgers. Volgens Santokhi heeft de regering als strategisch doel om Suriname beter en veiliger te maken voor alle Surinamers in alle delen van het land. De aanpak van de armoede is de hoogste prioriteit, zei hij.

Hij vervolgde zijn rede door aan te geven dat het proces van herstel op weg naar groei en duurzame ontwikkeling al is gestart. “De fundamenten zijn reeds gelegd en wij zullen doorgaan op deze weg met onze regeerverantwoordelijkheid die we reeds 27 maanden dragen maar wel met een beleidsombuiging en met aangescherpte prioriteiten,” aldus het staatshoofd.

De regering zal met beleidsaanpassingen op de ingeslagen weg voortgaan “naar die eindbestemming die we allemaal graag willen bereiken, namelijk economische groei welzijn en welvaart voor elke Surinamer”.

“Wij weten dat met het gevoerde financieel-economisch en sociaal beleid het licht in de tunnel al zichtbaar is. Beetjes bij beetjes step-by-step komen we uit het diepe dal uit de diepe crisis en het is niet de eerste keer dat Suriname uit zo een diep dal kruipt’, zei Santokhi. Volgens hem heeft Suriname als klein land veel meegemaakt. De slechte tijden die het land kende mogen zich niet herhalen.

“Echter door de vele fake-nieuwsberichten, verspreiding van onwaarheden wordt onnodige onzekerheid gecreëerd’, aldus de regeringsleider. Hij riep op om op te houden met het onnodig zaaien van paniek onzekerheid en onrust.

“Dit hebben wij nu niet nodig. Er heerst genoeg onzekerheid waarmee wij als regering worden geconfronteerd en daar moeten we ons op concentreren en niet op fake nieuws en onruststokers,” stelde Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Fake nieuws creëert onzekerheid bij burgers”