dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi eregast bij Apache Corporation Suriname

lees ook ...

Bestemming inboedel voormalig Hotel Babylon

Het voormalig Hotel Babylon met inboedel is overgekocht door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken met inboedel. Deze inboedel heeft nog geen bestemming gekregen. De bewindsman zegt...

Bij de opening van het pas gerenoveerde kantoorpand van APA Suriname op woensdag 30 maart was President Chandrikapersad Santokhi eregast. Die dag werd ook het startsein gegeven van een nieuwe drillingcampagne. De President kreeg een rondleiding van de country manager Willem Bloem in het pand aan de Kromme Elleboogstraat in Paramaribo.

APA Suriname Corporation, voorheen bekend als Apache Suriname Corporation heeft een leidende positie in waarschijnlijk het meest bekeken nieuwe bassin ter wereld. APA Suriname is een dochterbedrijf van Apache Houston. De multinational kwam Suriname binnen na het winnen van biedingen voor Blok 53 en Blok 58 offshore in respectievelijk 2012 en 2015.

Het bedrijf breidde haar kennis van het bekken uit door uitgebreide geologische modellering en seismische acquisitie. In 2019 begon Apache met het boren van de Maka Central-1-put in Blok 58 en schakelde vervolgens TotalEnergies in als een 50-50 joint venture-partner om het blok te verkennen en te ontwikkelen. De partners hebben diverse ontdekkingen bekendgemaakt.

Aishel Bradley, external affairs representative APA Suriname zegt dat het bezoek van de president aan het bedrijf, de goede samenwerking tussen Apache, Staatsolie Maatschappij en de Surinaamse overheid kenmerkt.  “De samenwerking met Staatsolie loopt heel goed. Recent hebben wij ook een overleg gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en de uitkomst is positief te noemen”, aldus Bradley.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi eregast bij Apache Corporation Suriname