vrijdag 19 april 2024
33 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
3.5
(4)

President Santokhi: “Er is werkelijk licht in de tunnel”

lees ook ...

BLTO in actie: betalingen overuur blijven uit

De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) is momenteel in actie vanwege het uitblijven van overurenbetalingen voor zijn leden gedurende een periode van zes maanden. Tijdens een persconferenti...

“Ik denk dat het licht nu ook zichtbaarder wordt. We moeten het zichtbaarder blijven maken voor met name die doelgroep die het nodig heeft. Er komen meerdere momenten waar het duidelijk zal zijn dat het licht groter en groter wordt”, zei president Chandrikapersad Santokhi bij de lancering van het Sociaal Programma van de regering.

Verder zei hij dat er dit jaar constant zal worden geïnvesteerd in het Sociaal Programma. Er wordt onderhandeld met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het staatshoofd zou het IMF ook begrijpen dat er een Sociaal Programma geïmplementeerd moet worden en dat de subsidie afgebouwd moet worden. “Als de subsidie niet wordt afgebouwd, blijf je meer uitgeven”, zegt de president.

“Op maandbasis wordt er ongeveer 400 miljoen Surinaamse Dollar uitgegeven aan subsidie voor brandstof. EBS is ook een miljard op jaarbasis dat wordt uitgegeven, maar daar moet allemaal goed gekeken naar worden. Subsidie moet afgebouwd worden, maar de samenleving moet tegelijkertijd beschermd worden”, zei het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

16 REACTIES

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Er is werkelijk licht in de tunnel”