Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi: “Er is geen geld om salarissen in Suriname uit te betalen”

Geplaatst

op

President Chan Santokhi

Er is geen geld om de salarissen en vakantiegelden eind deze maand uit te betalen, zegt president Chan Santokhi. Het staatshoofd heeft aangegeven dat de crisis in het land zeer ernstig is. De minister van Financiën en Planning heeft gisteren een onderhoud gehad met de financiële instellingen. Aan de banken is het financiële plaatje gepresenteerd en zij moeten nog antwoorden hoeveel geld ze op tafel kunnen leggen.

President Santokhi had gisteren een ontmoeting met personeel van zijn kabinet, waarbij hij heeft aangegeven dat eenieder die wil werken zal worden ingezet. President Santokhi wees erop, dat Suriname als voorbeeld mag dienen voor de wereld door een goede transitie te hebben ondanks onderlinge verschillen op onder andere het gebied van politiek en cultuur.

De president zegt de lat hoog te hebben gelegd, omdat het land in een grote crisis verkeert. Dat vereist dat velen lange uren moeten maken om het land weer op het juiste spoor te krijgen. Het staatshoofd kondigde ook het instellen van een team aan, dat zich bezig zal houden met beleidsmonitoring en coördinatie. Zo kan nagegaan worden hoe het beleid zich ontwikkelt. Van alle medewerkers verwacht de president inzet, betrouwbaarheid, motivatie en ondersteuning.

President Santokhi bedankte eenieder voor de geleverde bijdrage de afgelopen periode. Het staatshoofd zal op een later tijdstip ontmoetingen hebben met het Directoraat Nationale Veiligheid en de Raadsadviseurs.

Culturu.com

13 Reacties
13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Xab
dinsdag 21 juli 2020 21:05

Wat jammer voor santoki en boef brunswijk

Ricardo.op:President Santokhi: “Er is geen
dinsdag 21 juli 2020 22:18

Wij wachten op de nieuwe verkiezingen. Deze man die gaat Suriname verkopen aan blanda mensen,omdat die zelfde mensen die op hem hebben gestemd ook des stijd op DDB hebben gestemd. Ik verwacht niets , de schulden last is te groot. En meneer keboefte en kronto alias bronto, heeft geen balle verstand van de positie die hij nu heeft. Suriname heeft topkaders nodig en die zitten hier of elders in de wereld. Suriname is geen aantrekkelijkeland om na je pensioen tegaan woonen. Ook mijn nichtjes en neefjes de andere generatie heeft apseleut geen behoefte aan. Ze zij band mee hebben,behalve hun… Lees verder »

Marjan
dinsdag 21 juli 2020 23:47

Hoe is er geen geld. Er komt toch geld binnen. Wat pe a moni de. Waar is dat geld. Iedereen maakt ruzie om geld. Straks verkopen ze hun eigen familie voor geld.

Mildred
woensdag 22 juli 2020 06:28

Moeten niet lenen om salarissen te betalen. Je moet nu hervormen. Je moet reorganiseren .. teveel ambtenaren. Sommige gaan tekenen en weer naar huis of naar een ander job. Wat nu 50.000 ambtenaren doen kan zeker met de helft terug gebracht worden. Geef ze grond. Laten ze gaan planten . Export bedrijfjes..

Spartani
woensdag 22 juli 2020 08:27

Als Je niet meer in Suriname woonachtig bent moet Je minder lullen en Je met Je eigen zaken daar bemoeien, eenmaal daar veel beter is. Blijf hun bil daar likken. Rustig iem deh boi. Hoevelen van Jullie hebben niet opgelicht om daar aantekomen waar Jullie nu zijn, met bepaalde nagesproken. Trek de schoen aan als het Je past. Fijnedag verder

Ramta
woensdag 22 juli 2020 10:33

Ja bijna iedereen licht elkaar op. Is niet nieuw. Sensi kondre bing de a Bing seti so. Over de hele wereld. 😆

Rabin
woensdag 22 juli 2020 11:07

Wie niet steelt of erft
Zal blijven werken tot hij sterft.

Letitia
woensdag 22 juli 2020 11:13

Geloof in ons eigen kunnen.
Geloof hoop en liefde.
Suriname voorwaarts.
En als wij bundelen
Alle surinamers over de hele wereld
Dan moet het goed komen.

Tas
donderdag 23 juli 2020 12:28

Als Bouta het kan betalen moet jij het ook kunnen. Want je zeurde dat het zou lukken en nu kom je met rotsooi en je neppe zelf op de mensen af.

soesila
zondag 26 juli 2020 19:06

Je kunt niets aan het verleden veranderen maar richten op de toekomst….knap dat een land zoveel vrijwillige medewerkers heeft. IK weet niet wat de inkomsten bronnen zijn maar zou dit graag willen weten. De begroting is interessant…..vraag me af wie die opstelt. Ik bied me anders aan om vrijwillig mee te denken vanuit Nederland.

R. Jackson
zaterdag 1 augustus 2020 10:25

Bouterse heeft alles totaal alles kapot achter gelaten. En bij het verlaten nog zoveel mogelijk stuk gemaakt. Wat een ongevoelige schoft is dat. Ik hoop zo dat dat stuk vuil snel opgepakt zal worden. De nieuwe President is gelukkig al met verstand bezig. Ook Nederland en Amerika gaan helpen. Nee Suriname wordt niet verkocht, wie dat denkt heeft geen verstand van samenwerking en economie. De nieuwe president zal offers moeten brengen om de stinkende stront van de grootste schoft allertijden op te ruimen . Ik zou die schijtbak gelijk de cel in gooien. Dat hij nog rond loopt is onbegrijpelijk… Lees verder »

R. Jackson
zaterdag 1 augustus 2020 10:29

Bouterse en zijn vrienden misdadigers gaan over lijken, ze hebben geen hard voor de echt wel willende bevolking. De nieuwe President is van onbesproken gedrag en heeft een gedegen opleiding, terwijl die Bouterse een ophoog gevochte militair zonder gevoel is. Ja gevoel om zichzelf te verrijken over de ruggen van de arme bevolking. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die hem volgen. Maar de president is alles aan het onderzoeken en de waarheid komt boven. Ja natuurlijk zijn er weer die alleen maar roepen dat alles gelogen is, Maar dat hou je, hoe hard de bewijzen ook zijn, die mensen… Lees verder »

R. Jackson
zaterdag 1 augustus 2020 10:34

Gelukkig hebben wij nu een eerlijke man aan het hoofd van Suriname. Dit is eindelijk een goed begin. Hij krijgt hulp van Nederland, van Europa en Amerika, en dat doen ze alleen maar omdat de nieuwe president van onbesproken gedrag is en een goede opleiding heeft en heel goed bekend staat als een rechtvaardig mens. Niet uit is op zelf gewin, maar hart voor de bevolking. Ten alle tijden de waarheid spreekt. Gun hem wat tijd om de stront en puinhopen van Bouterse op te ruimen.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen