zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi: “Er gaat verbetering komen in Suriname”

lees ook ...

Project Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omg...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft het project Krin Birti gelanceerd in het ressort Jarikaba, gelegen in het district Saramacca. Dit initiatief, uitgevoerd in samenwerking m...

President Chandrikapersad Santokhi belooft dat er verbetering zal komen in Suriname. “Er gaat verbetering komen in Suriname. Langzaam maar zeker zien we de veranderingen”. Zo sprak president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 17 december 2022 de aanwezigen toe tijdens de jaarafsluiting van het districtscommissariaat te Saramacca. Het staatshoofd heeft aangegeven dat hij zich ervan bewust is dat de samenleving moeilijke tijden doormaakt, maar dat deze in het komend jaar zullen veranderen.

Het jaar 2023 al volgens de president een beter jaar worden met het prudent beleid van de regering door te sparen en met steun van de Inter-American Development Bank (IDB). “Nu zal de regering teruggeven aan de samenleving.” Het staatshoofd merkt op dat er gedacht wordt aan de mensen die het heel zwaar hebben en dat de regering hen tegemoet zal komen. Personen die minder dan SRD 6500 verdienen, zullen financiële ondersteuning krijgen van de regering.

Santokhi zegt dat het creëren van goedkoop kapitaal voor woningbouw, in 2023 ook op het programma staat. “We hebben dit jaar in alle districten grond uitgegeven. Komend jaar starten we met een bouwfonds, zodat wij als regering, degenen die een stuk grond hebben gehad, ook kunnen steunen met de bouw van hun huis”, zei de president.

President Santokhi gaf verder aan dat de afgelopen 2 jaren zwaar waren, maar dat we nu gaan voor winst. Het staatshoofd bedankte eenieder voor alle ondersteuning die de regering in het haast afgelopen jaar heeft mogen ervaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Er gaat verbetering komen in Suriname”