maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi en Trinidadiaanse minister Young bespreken energiesamenwerking

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

De potentiële energiesamenwerking tussen Suriname en Trinidad en Tobago is onderdeel geweest van een breedvoerige deliberatie tussen president Chandrikapersad Santokhi en de minister van Energie en Energie-Industrieën, Stuart Young. Dit onderhoud heeft dinsdag plaatsgevonden op het Kabinet van de President. Young benadrukte tegenover de Communicatiedienst Suriname (CDS), dat serieus gekeken zal worden hoe de samenwerking tussen beide landen te intensiveren op diverse gebieden.

“De olie- en gasindustrie is een van de belangrijke domeinen om een partnerschap aan te gaan”, onderstreept minister Young. Trinidad en Tobago is de grootste producent van olie en gas in het Caribisch gebied. Deze natuurlijke hulpbronnen zijn goed voor ongeveer 40% van het bbp en 80% van de export van het Caribische eiland. De recente groei is aangewakkerd door investeringen in vloeibaar aardgas. Het land heeft een transitie ondergaan van een op olie naar een op aardgas gebaseerde economie.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zat ook aan bij het onderhoud. Hij gaf aan dat het de eerste ontmoeting was tussen zijn collega en de president.

Er is gesproken over de bilaterale samenwerking in het algemeen en een energiecoöperatie in het bijzonder. Met het oog op de ontwikkelingen in de Surinaamse olie- en gassector willen we daar direct op inspelen”, zegt minister Ramdin.

Volgens de minister is Trinidad en Tobago op het gebied van olie en gas een sterke speler in de wereld. De regeringsfunctionaris zegt verder dat het Caribische land de afgelopen 30 tot 40 jaar heel wat ervaring heeft opgedaan in de olie-industrie en ook de expertise heeft van gasexploitatie.

“Wij kunnen daarvan leren en in het bijzonder samenwerken. De gesprekken worden volgende week voortgezet, dan is de premier van Trinidad en Tobago ook in Suriname om de Caricom-staatshoofdenvergadering bij te wonen,” zegt Ramdin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi en Trinidadiaanse minister Young bespreken energiesamenwerking