woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi en ministers bespreken financiële toekomst Grassalco N.V.

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met ministers en topfunctionarissen van de regering een overleg gehad met de directie en Raad van Commissarissen van Grassalco N.V. om de financiële stabiliteit van het bedrijf te analyseren. De vergadering vond plaats op donderdag 14 maart 2024 op het Kabinet van de President. Tijdens de bijeenkomst waren ook minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, en minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme aanwezig.

Grassalco, een staatsbedrijf, staat momenteel onder druk vanwege financiële uitdagingen, waaronder toenemende schulden. Als er geen actie wordt ondernomen, bestaat het risico dat schuldeisers overgaan tot beslaglegging op activa en accounts.

President-directeur Wesley Rozenhout legde uit dat sinds zijn aantreden in oktober 2020, Grassalco erin geslaagd is om een nieuwe lening van 3,8 miljoen Amerikaanse dollars te verkrijgen, waarmee enkele grote schulden zijn afbetaald en aflossingsregelingen zijn getroffen met andere schuldeisers. Echter, een deel van de schulden blijft onbetaald, waardoor het bedrijf achterloopt op afbetalingen.

Er zijn specifieke problemen met aflossingsregelingen waarbij communicatie met advocaten van schuldeisers niet adequaat verliep. Als tijdelijke oplossing heeft de president een clusterteam van ministers samengesteld om direct met Grassalco’s leiding te werken aan het identificeren van knelpunten en oplossingen te bespreken. Dit is een voorlopige maatregel in afwachting van een formeel plan dat in de regeringsraad zal worden gepresenteerd.

De regering onderzoekt ook opties, waaronder het instellen van een ‘escrowaccount’ bij de Hakrinbank, om betalingen te waarborgen en de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Deze optie zal nader worden besproken door alle betrokken partijen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi en ministers bespreken financiële toekomst Grassalco N.V.