woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi en Indiase ambassadeur toosten op krachtige bilaterale relatie

lees ook ...

Regering en vakbonden bespreken kostprijscalculatie per Kwh

Het technisch team van de regering en het technisch team van de vakbonden hebben op woensdag 29 mei een presentatie gehouden waarin uitgebreid werd gediscussieerd over de kostprijscalculatie per Kwh e...

President Chandrikapersad Santokhi en de Indiase ambassadeur voor Suriname Shankar Balachandran hebben een toost uitgebracht op de krachtige bilaterale relatie alsook op voorspoed en welzijn van de bevolking van beide landen. Zowel het staatshoofd als de diplomaat sprak hun vertrouwen uit in de relatie in het algemeen, de samenwerking op verschillende gebieden in het bijzonder alsook de ondersteuning van India in meerdere sectoren.

Suriname en India mogen als landen op twee verschillende continenten dan wel een aantal duizenden kilometers van elkaar gescheiden liggen, maar zijn als naties al 149 jaar met elkaar verbonden door intermenselijk contact. Het Aziatische land neemt volgens president Santokhi een speciale plaats in, in de harten van Surinamers. Het staatshoofd stond maandag bij de 75 ste viering van de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek India stil bij de bijzondere relatie tussen de twee bevriende naties.

Hij merkte op dat de Indiase cultuur, religie en taal niet alleen door Indiase nakomelingen worden behouden, maar in alle delen van de Surinaamse gemeenschap te zien zijn. Het staatshoofd prees het initiatief van India om ook Suriname te betrekken bij de viering van de 75 ste Onafhankelijkheidsdag.

Verder memoreerde Santokhi de ondersteuning van India op velerlei gebieden in Suriname, zoals de agrarische sector, volksgezondheid, onderwijs, elektrificatie en cultuur. Hij noemde ook de ondersteuning van India gedurende de onderhandelingen met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en bleef verder ook stilstaan bij de diplomatieke relatie die 46 jaar geleden tot stand kwam.

President Santokhi betitelde de relatie met het Aziatische land als een van grote importantie. In dit kader heeft de Surinaamse regering een ambassadeur voor India benoemd in de persoon van Arunkoemar Hardin, die als opdracht heeft de relatie met India te versterken. De regering kijkt ernaar uit volgende week een Indiase parlementaire delegatie in Suriname te verwelkomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi en Indiase ambassadeur toosten op krachtige bilaterale relatie