dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
1
(2)

President Santokhi en first lady bij plechtige kerstviering in Basiliek

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben op maandag 25 december 2023 de pontificale hoogmis van Kerst bijgewoond in de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus. Tijdens de kersthoogmis, waarin de geboorte van Jezus Christus als kind wordt gevierd, benadrukte bisschop Karel Choennie dat hij het hele jaar door dacht aan de kinderen in Suriname.

Hij deelde mee dat op deze kerstdag het kind centraal staat, en dat kinderen niet alleen ‘gemaakt’ worden, maar goddelijke geschenken zijn die gekoesterd en verzorgd moeten worden, vergelijkbaar met de zorg die Maria en Jozef aan Jezus hebben besteed. Bisschop Choennie benadrukte ook de invloed van huiselijk geweld en seksueel geweld op kinderen.

Hij deed een krachtige oproep aan opvoeders, waarbij hij benadrukte dat het van groot belang is om de toekomst van jongeren niet te schaden, maar hen juist te stimuleren om hun volledige potentieel te ontwikkelen.

President Santokhi ontvangt de zegen van bisschop Karel Choennie. Foto: CDS

Het staatshoofd ontving de plechtige zegen van de bisschop te midden van verheven muziek, zang en inspirerende lezingen in de basiliek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi en first lady bij plechtige kerstviering in Basiliek