zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
2
(1)

President Santokhi: “elektrische auto’s essentieel voor carbon-negatief Suriname”

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

President Chandrikapersad Santokhi heeft al vóór de aankondiging over de introductie van elektrische voertuigen in Suriname, de minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, de opdracht gegeven om specifiek beleid hiervoor te ontwikkelen. Hij streeft ernaar dat deze voertuigen zonder invoerrechten geïmporteerd kunnen worden, zoals hij aangaf in zijn speech tijdens de Mini-expo in Assuria Highrise op zaterdag 16 maart 2024.

Bij dit evenement werden elektrische auto’s van Tesla en de Pearl River Piano’s gepresenteerd door de bedrijven Powerful Nexus en Cheung’s Sound & Vision. Santokhi benadrukte de voordelen van elektrische voertuigen voor de samenleving en het milieu, en de noodzaak van beleidsontwikkeling om het gebruik ervan in Suriname aan te moedigen.

Hij pleitte voor betaalbare toegang tot deze technologie voor alle Surinamers. In zijn toespraak haalde de president twee belangrijke thema’s aan: de toekomstvisie voor een Carbon-negatief Suriname en het belang van verbinding tussen bedrijven om samenwerkingsdoelen te bereiken.

Hij sprak over de ambitie van Suriname om zijn status als een van de drie Carbon-negatieve landen te behouden, door zowel de exploitatie van olie en gas op een milieuvriendelijke manier te benaderen als door te investeren in de transitie naar groene energie. De invoer van elektrische auto’s wordt gezien als een essentiële stap in deze transitie.

Daarnaast benadrukte Santokhi de kracht van samenwerking, zoals geïllustreerd door de partnerschap tussen Powerful Nexus en Cheungs Music. Hij herinnerde aan de uitdagingen die deze bedrijven hebben overwonnen, inclusief een ernstige overval op Cheung Music Center, en prees hun doorzettingsvermogen en bijdrage aan de maatschappij.

Tot slot onderstreepte de president het belang van muziekeducatie en jeugdontwikkeling. Hij meldde dat hij de minister van Onderwijs heeft opgedragen om nieuwe programma’s in scholen te introduceren en benadrukte de rol van de padvindersorganisatie in het bevorderen van nationale waarden en patriottisme. Santokhi sloot af met dank aan alle ondernemers die bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “elektrische auto's essentieel voor carbon-negatief Suriname”