zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi eert voorouders tijdens speciale seniorendag

lees ook ...

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft doo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een seniorendag op zondag 21 mei 2023 de bijdrage van de voorouders gememoreerd. Het evenement, georganiseerd ter viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, vond plaats in het Roeli’s Event Center en werd bijgewoond door verschillende senioren, evenals de president en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry.

Tijdens zijn toespraak benadrukte President Santokhi het belang van het eren van de voorouders en het herdenken van hun bijdrage aan de ontwikkeling van het land. Hij legde speciale nadruk op de bijdrage van de Hindoestaanse voorouders, terwijl hij erkende dat ook andere groepen voor en na hen hard hebben gewerkt.

De president merkte op dat het behouden van de taal en cultuur van alle bevolkingsgroepen, ondanks onderdrukking, een viering waard is. Hij verwees naar eerdere jubileumvieringen, zoals 160 jaar Keti Koti en 170 jaar Chinese Immigratie.

President Santokhi uitte zijn dankbaarheid aan de voorouders voor alles wat ze hebben gedaan voor het volk en de toekomstige generaties. Hij beloofde deze traditie te koesteren en ervoor te zorgen dat de kinderen een goede toekomst krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi eert voorouders tijdens speciale seniorendag