donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi doet mee aan debat voor behoud Amazone

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag deelgenomen aan een debat voor behoud van het Amazone tropisch regenwoud, ter bescherming van het grootste tropische woud van de planeet. Suriname maakt ook deel uit van het gebied, waardoor het belangrijk is om te praten over de bedreigingen, zoals de ontbossing, enorme houtkap en problemen met waterwegen.

Deze handelingen moeten stoppen, door acties te ondernemen om dit vraagstuk op te lossen. Zodoende blijven het milieu en de tribale volkeren in het gebied beschermd.

Het debat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de Zuid-Amerikaanse landen de verantwoordelijkheid nemen om de verdere vernietiging van de Amazone te stoppen en met een gecoördineerd herstelproces te komen. Aangezien een groot deel van het regenwoud Suriname toebehoort, is zij van mening dat er geen schade aan het regenwoud gebracht moet worden.

Dit probleem zal dus op een duurzame manier opgelost moeten worden, waarbij er een goede verstandhouding is. “Wij weten wat de prioriteiten zijn,” zegt president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi doet mee aan debat voor behoud Amazone