woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: Divali is dag om te bidden en kracht vragen aan God”

lees ook ...

President Santokhi zegt dat hij en Brunswijk er samen voor g...

Naar zeggen van President Santokhi heeft hij diepgaand, openhartig en constructief  gesproken met de vicepresident van de Republiek Suriname over  de ontwikkelingsrichting van de regering en de inspan...

Er is in verband met Divali oftewel het Lichtjesfeest een gebedsdienst gehouden op het presidentieel paleis. President Chandrikapersad Santokhi zei bij die gelegenheid dat Divali een dag is om te bidden en kracht te vragen aan God. Het staatshoofd heeft ook aangegeven, dat we moeten bidden voor de natie.

“Ons volkslied memoreert ons dat God onze leidsman. Gado de wi fesiman.” Verder zei het staatshoofd dat het licht dat de duisternis en het kwaad vernietigd is wat ons bindt. Licht staat zeer centraal in dit feest. Licht is een universeel symbool voor warmte, de oerbron van leven. Het verlichten van de ziel om deze te ontdoen van al wat kwaad en duister is, ziet het staatshoofd als een begrip wat in elk godsdienst zichtbaar is.

“Noemt u een religieuze organisatie die het licht niet centraal stelt. Het licht is wat ons bindt. Het licht schijnt voor eenieder met dezelfde straling en energie”, zei president Santokhi.

Hij heeft aangegeven, dat het uniek is dat het licht met alle Surinamers gevierd kan worden. President Santokhi: “Het is een nationale feestdag. Daarom is het belangrijk de schepper te danken dat we hier in dit land mogen wonen en werken, en het land moeten ontwikkelen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Divali is dag om te bidden en kracht vragen aan God”