woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: Divali is dag om te bidden en kracht vragen aan God”

lees ook ...

Dodelijke afloop bij gewapende overval in Livorno: verdachte...

Vanochtend heeft zich een tragische gebeurtenis voorgedaan in het politieressort Livorno, waarbij een 39-jarige persoon met de initialen R.K. het slachtoffer is geworden van een gewapende roofoverval....

Er is in verband met Divali oftewel het Lichtjesfeest een gebedsdienst gehouden op het presidentieel paleis. President Chandrikapersad Santokhi zei bij die gelegenheid dat Divali een dag is om te bidden en kracht te vragen aan God. Het staatshoofd heeft ook aangegeven, dat we moeten bidden voor de natie.

“Ons volkslied memoreert ons dat God onze leidsman. Gado de wi fesiman.” Verder zei het staatshoofd dat het licht dat de duisternis en het kwaad vernietigd is wat ons bindt. Licht staat zeer centraal in dit feest. Licht is een universeel symbool voor warmte, de oerbron van leven. Het verlichten van de ziel om deze te ontdoen van al wat kwaad en duister is, ziet het staatshoofd als een begrip wat in elk godsdienst zichtbaar is.

“Noemt u een religieuze organisatie die het licht niet centraal stelt. Het licht is wat ons bindt. Het licht schijnt voor eenieder met dezelfde straling en energie”, zei president Santokhi.

Hij heeft aangegeven, dat het uniek is dat het licht met alle Surinamers gevierd kan worden. President Santokhi: “Het is een nationale feestdag. Daarom is het belangrijk de schepper te danken dat we hier in dit land mogen wonen en werken, en het land moeten ontwikkelen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Divali is dag om te bidden en kracht vragen aan God”