maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi dit weekend naar Nederland

lees ook ...

Geen diefstal hoofdbureau Politie, maar bankrekening is lich...

De politie heeft via de media kennis genomen van een bericht, betreffende diefstal van Srd300.000,-uit een kluis op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan nr. 43-45. Bij verificatie bij het I...

De president van de Republiek Suriname Chandrikapersad Santokhi brengt aan het hoofd van een regeringsdelegatie van 5 tot en met 12 september een werkbezoek aan Nederland. Het formele programma aan het Koninkrijk der Nederlanden is op 8 en 9 september, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) dinsdag tijdens een persconferentie.

De Surinaamse president zal een tête-à-tête hebben met demissionair minister-president Mark Rutte. De regeringsleider reist met een functionele delegatie bestaande uit vier ministers te weten: minister Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) die reeds in Nederland vertoeft, zal zich voegen bij de delegatie.

De bewindslieden zullen breedvoerige deliberaties hebben met hun Nederlandse counterparts. De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste Kamer der Staten-Generaal (Eerste Kamer) en de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Tweede Kamer). President Santokhi zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide cruciale organen binnen de Nederlandse democratie.

De banden met het voormalige moederland zijn na ruim tien jaar hersteld. Er is een historische band tussen beide landen en zij zullen vanuit het oogmerk van volwaardige partners onderhandelen om diverse samenwerkingen aan te gaan en bestaande partnerschappen te intensiveren.

Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

Er staan heel wat bezoeken met diverse instituten, organisaties, NGO’s en het bedrijfsleven op schema. De regering zal het belang van de Surinaamse natie bij elke onderhandeling bovenop stellen. De president zal tijdens zijn bezoek aan Nederland de zusterorganisatie van het Diaspora Instituut Suriname (DIS), namelijk Diaspora Instituut Nederland (DIN) installeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi dit weekend naar Nederland