dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
3
(2)

President Santokhi condoleert slachtoffers ramp Kleine Saramacca

lees ook ...

Voorzitter Bee geeft verklaring afkondiging nationale rouwda...

Het behoeft geen nadere uitleg, dat het geacht college waar ik leiding aan geef, meeleeft met allen die nu gebukt gaan onder de gevolgen van de ramp, die zich in het Matawai gebied heeft voltrokken. N...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Surinaamse samenleving en de getroffen leefgemeenschap in Kleine Saramacca gecondoleerd na de ramp waarbij gouddelvers zijn omgekomen. In een televisiestatement sprak het staatshoofd van een “zeer ernstige situatie” en “tragisch nieuws”.

“Laten we als samenleving en als land blijven bidden voor de zielenrust van zij die zijn omgekomen, maar ook voor de nabestaanden”, zei Santokhi. “En laten we hopen dat we als land nimmer meer zulke incidenten meemaken.”

Om zulke situaties te voorkomen, is afgesproken dat de ordening van de goudsector strenger en strakker aangepakt zal worden.

Santokhi informeerde de samenleving ook over de maatregelen die de regering heeft getroffen om de situatie te beheersen. Zo is er een cluster van ministers samengesteld, een technisch team en een onderzoeksteam onder leiding van de procureur-generaal. Dit alles om het gehele proces rond het incident goed te begeleiden. Ook komt er een team voor de nazorg.

Het gebeuren is een “ernstige schok” voor de regering en Suriname, aldus Santokhi. Er wordt daarom gedacht aan een moment van nationale rouw.

“We moeten medeleven tonen met alle personen die zijn omgekomen en medeleven met elkaar in Suriname”, riep de president op.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi condoleert slachtoffers ramp Kleine Saramacca