dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Bloeddonors redden dagelijks levens in Suriname”

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

Op Wereld Bloeddonordag wordt wereldwijd stilgestaan bij de waardevolle bijdrage van bloeddonors. Ook in Suriname tonen tal van vrijwilligers hun onbaatzuchtige liefde en solidariteit door bloed te doneren, wat dagelijks veel levens redt. President Chandrikapersad Santokhi sprak op vrijdag 14 juni 2024 zijn oprechte waardering uit voor deze levensreddende helden.

“Het doneren van bloed is een daad van onbaatzuchtige liefde en solidariteit,” aldus de president. “Dankzij uw vrijgevigheid worden dagelijks levens gered en gezinnen bespaard van een onvergetelijke pijn. Bloeddonors geven hoop aan degenen die deze het meest nodig hebben en bieden een tweede kans aan velen.”

De president benadrukte verder dat de bijdrage van bloeddonors een essentieel onderdeel is van de gezondheidszorg in Suriname. Hun bloed donaties ondersteunen noodsituaties, operaties en de behandeling van chronische ziekten.

“Als president ben ik trots op jullie allemaal,” zei hij. “Laten we deze dag gebruiken om meer bewustzijn te creëren over het belang van bloeddonatie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er altijd voldoende bloed beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Bloeddonors redden dagelijks levens in Suriname"