zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi blikt tevreden terug op werkbezoek aan VN Algemene Vergadering

lees ook ...

Binnenland vreest voedseltekort

De extreme droogte maakt vrachtvervoer in het binnenland bijna onmogelijk. Oogsten zijn voor een groot deel ook mislukt door dezelfde droogte. Behalve de plaatselijke bevolking heeft ook de Medische Z...

President Chandrikapersad Santokhi, die van 19 tot en met 22 september de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft bijgewoond, kijkt tevreden terug op een vruchtbaar werkbezoek. Het staatshoofd is op vrijdag 22 september teruggekeerd in Suriname, na een intensieve agenda te hebben afgewerkt in de Verenigde Staten van Amerika.

President Santokhi heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken en bilaterale gesprekken gevoerd met verschillende wereldleiders over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. In zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering heeft hij zich met name gericht op klimaatverandering, met de nadruk op het vinden van nieuwe financieringsmechanismen en de behandeling van gerelateerde aspecten.

Dit bezoek had als doel om de samenwerking van Suriname met andere landen verder te ontwikkelen. De president richtte zich vooral op acties die ondernomen moeten worden tegen klimaatverandering in ons land, maar ook op de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haïti.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi blikt tevreden terug op werkbezoek aan VN Algemene Vergadering