woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi blij met renovatie Hendrikschool

lees ook ...

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 febr...

President Chandrikapersad Santokhi vindt het belangrijk dat onderwijsinstellingen voldoen aan de minimale voorwaarden voor gedegen onderwijs. Digicel Suriname heeft besloten financieel in te komen voor de renovatie van een deel van de Hendrikschool. Bij de opening van de gerenoveerde ruimtes donderdag sprak president Chandrikapersad Santokhi zijn waardering uit voor het initiatief van de telecomprovider. Het getuigt volgens hem van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De president stond ook stil bij het jeugd- en onderwijsbeleid van de regering. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) sprak van een public-private partnership (ppp). Het onderwijsdepartement heeft in samenwerking met Digicel ervoor gezorgd dat het voorgebouw en enkele lokalen, die drie maanden geleden nog in bouwvallige staat verkeerden, er nu weer fraai bij staan.

President Santokhi benadrukte eveneens het belang van het onderwijs voor zowel de jongeren en de rest van de Surinaamse gemeenschap. Hij roemde het initiatief van Digicel en moedigde het bedrijf aan uit te kijken naar meerdere projecten om de connectiviteit met de gemeenschap te stimuleren. De telecomprovider bood de school als verrassing 10 computers en gratis internet voor de komende twee jaren. De bedoeling is om andere bedrijven te inspireren ook hun bijdrage te leveren aan de toekomst van Suriname.

Gerenoveerd gedeelte Hendrikschool. Foto: CDS

De Hendrikschool, genoemd naar gouverneur Hendrik Jan Smidt, is vanaf 2002 opgebracht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en heeft een speciale plek in de Surinaamse geschiedenis. De school heeft prominente Surinamers voortgebracht, waaronder president Johan Ferrier, kunstenaar Erwin de Vries, dokter Sophie Redmond, politicus Jagernath Lachmon en minister Marie Levens. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is thans bezig meerdere ppp-projecten uit te voeren, onder andere het bouwen van nieuwe scholen in Wanica, met name Lelydorp, en in het binnenland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi blij met renovatie Hendrikschool