dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bijgepraat over voortgang Integraal Sociaal Programma

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

President Chandrikapersad Santokhi werd bijgepraat over de voortgang van het Integraal Sociaal Programma (ISP) tijdens een presentatie geleid door Mark Rommy, de coördinator van het ISP. De bijeenkomst vond plaats op donderdag 1 februari 2024 op het Kabinet van de President, in aanwezigheid van minister Stanley Raghoebarsing van het ministerie van Financiën en Planning, deskundigen van het coördinatiebureau, en het team van het Integraal Sociaal Programma.

Tijdens de presentatie demonstreerde Rommy via Gov.sr de mogelijkheid om de personen die een uitkering ontvangen in kaart te brengen. Het doel is om de achterstanden in de uitbetaling van sociale uitkeringen en de uitvoering van sociale projecten in de komende maand snel in te halen. President Santokhi werd geïnformeerd over de behaalde targets, de resultaten met betrekking tot achterstallige sociale uitkeringen, en de voortgang van projecten binnen het sociaal programma. Opvallend was dat de groep mensen met een beperking groter bleek te zijn dan de groep die koopkrachtversterking ontvangt.

Rommy heeft namens het team de president bijgepraat over de reeds uitgevoerde activiteiten, lopende werkzaamheden, en de nog te behalen doelen. Hij deelde ook mee dat er een ontmoeting is geweest met het technische team van het IMF en dat er wordt gewerkt aan de uitgangspunten van het IMF om een betere score te behalen bij de volgende review. Er werd ook besproken hoe de tekorten aangepakt zullen worden.

President Santokhi benadrukte dat er een doelgroep aan het ISP moet worden toegevoegd, namelijk studenten. Hij benadrukte dat er voldoende financiële middelen zijn om de kwetsbare groepen te beschermen, maar dat het belangrijk is dat het programma effectief deze groepen bereikt en dat de uitvoering goed verloopt. Hij drong er verder op aan om zoveel mogelijk te communiceren met de doelgroepen en hen goed te informeren. “Ik vertrouw op de deskundigheid van eenieder voor een gestructureerde aanpak van het sociaal programma en de daarmee verbonden projecten,” voegde het staatshoofd toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bijgepraat over voortgang Integraal Sociaal Programma