woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi bij gesprek IMF-directeur: Uitvoering program onmogelijk geworden

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag gesproken met de managing director van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristallina Georgieva. Dit gesprek vond plaats op het hoofdkwartier van het IMF. Het staatshoofd gaf de IMF-directeur een korte evaluatie van de afgelopen periode van de Extended Fund Facility arrangement dat Suriname heeft met het IMF, waarbij de door het IMF gestelde maatregelen zijn getroffen.

De president gaf blijk van waardering voor het verloop en begeleiding van het herstelprogramma na goedkeuring door het IMF. Echter, is de uitvoer van het goedgekeurde programma na uitbraak van de oorlog in Oekraïne bijna onmogelijk geworden. De verhoogde prijzen van brandstof, voedsel en gevolgen op de economie door de oorlog, hebben invloed gehad op de wereld, maar meer nog op kleine economieën als van Suriname.

Er is een heronderhandeling gewenst om het goedgekeurde programma aan te passen en uitvoerbaar te maken. Dit met in acht name van de politieke en economische beperkingen, maar wel dusdanig dat macro-economische stabiliteit en duurzame groei wordt bereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bij gesprek IMF-directeur: Uitvoering program onmogelijk geworden