dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi bij gesprek IMF-directeur: Uitvoering program onmogelijk geworden

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag gesproken met de managing director van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristallina Georgieva. Dit gesprek vond plaats op het hoofdkwartier van het IMF. Het staatshoofd gaf de IMF-directeur een korte evaluatie van de afgelopen periode van de Extended Fund Facility arrangement dat Suriname heeft met het IMF, waarbij de door het IMF gestelde maatregelen zijn getroffen.

De president gaf blijk van waardering voor het verloop en begeleiding van het herstelprogramma na goedkeuring door het IMF. Echter, is de uitvoer van het goedgekeurde programma na uitbraak van de oorlog in Oekraïne bijna onmogelijk geworden. De verhoogde prijzen van brandstof, voedsel en gevolgen op de economie door de oorlog, hebben invloed gehad op de wereld, maar meer nog op kleine economieën als van Suriname.

Er is een heronderhandeling gewenst om het goedgekeurde programma aan te passen en uitvoerbaar te maken. Dit met in acht name van de politieke en economische beperkingen, maar wel dusdanig dat macro-economische stabiliteit en duurzame groei wordt bereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bij gesprek IMF-directeur: Uitvoering program onmogelijk geworden