maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey

lees ook ...

Parlementariër Melvin Bouva: “Regering, luister naar het vol...

Melvin Bouva, parlementslid van de NDP, heeft scherpe kritiek geuit op de regering-Santokhi en roept op tot een daadwerkelijke luisterhouding jegens de bevolking. Hij beweert dat sinds het aantreden v...

In het dorp Wit Santi Zaterdag is op zaterdag 06 augustus een inheems festival gestart, waarbij  president Santokhi als eregast aanwezig was. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemeenschap een braderie, sport en cultureel festival georganiseerd in het kader van de Dag der Inheemsen, dat jaarlijks op 09 augustus wordt gememoreerd.

De president die vergezeld werd door districtscommissaris Marlene Joden, werd verwelkomd met authentieke sambura muziek. Dorpshoofd Patrick Mandé maakte van de gelegenheid gebruik, om diverse knelpunten waarmee zijn dorp te kampen heeft kenbaar te maken aan de regeringsleider. Ook sprak hij de wens uit dat de grondenrechten van inheemsen en andere tribale volken spoedig zullen worden erkend.

“De inheemsen oftewel de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de eersten die op dit land hebben gewoond en gewerkt.” Dit benadrukte het staatshoofd tijdens zijn toespraak. De regeringsleider heeft verder aangeven dat het grondenrechtenvraagstuk nog steeds hoog op de agenda staat van de regering Santokhi. Het staatshoofd roept de lokale gemeenschappen op mee te helpen aan de duurzame ontwikkeling van hun eigen gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey