maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi bezoekt Rotterdamse haven

lees ook ...

Jeugdigen gevlucht uit Opa Doeli

Het is Luciano Pinas en Joel Majokko gelukt om zondagavond  te ontsnappen uit het cellenhuis van Opa Doeli. De tieners zijn beiden 17 jaar oud. De twee jeugdige arrestanten waren in verzekering ges...

President Chan Santokhi, die momenteel op werkbezoek is in Nederland, heeft samen met zijn regeringsdelegatie donderdag een bezoek gebracht aan de haven van Rotterdam. Samen met de ministers Albert Ramdin (BIBIS), Riad Nurmohamed (OW) en Kenneth Amoksi (Juspol) en de ambassadeurs Rajendre Khargi en Henk van der Zwan heeft de delegatie gevaren op het uiterst luxe vaartuig Prinses Amalia.

De Surinaamse delegatie heeft gadegeslagen hoe Nederland omgaat met zijn oeververdediging. Dit bezoek is voor Suriname relevant omdat het inzichten zal geven in beleidsgebieden die voor Suriname van essentieel belang zijn. Er is onder andere gekeken naar de expertise welke Nederland specifiek biedt voor infrastructurele werken als het gaat om kustverdediging tegen de stijgende zeespiegel.

Moderne inzichten en toekomstige ontwikkelingen over het ontwikkelen van havens, overslag en containervervoer. De haven van Rotterdam is het grootste haven- en industriecomplex van Europa met een totale goederenoverslag van 470 miljoen ton in 2019.

Het bestaat uit een samenstel van verschillende havenbekkens en bedrijfsterreinen die ten dienste staan van de aan- en afvoer van goederen van de aan de havens gevestigde (petro)chemische en andere industrieën, en de op- en overslag van goederen van derden voor verder transport.

Rotterdam was tussen 1962 en 2004 de grootste haven ter wereld, maar deze positie is overgenomen door Shanghai. Ook Singapore, Kanton, Qingdao, Port Hedland en Tianjin zijn Rotterdam als haven voorbijgestreefd in grootte. De haven van Rotterdam is de grootste overslaghaven van Europa.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt Rotterdamse haven