zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi bezoekt President Murmu van India

lees ook ...

Beroving bij Koreastraat: slachtoffer in worsteling met rove...

Op zondag werd M.R. (56) slachtoffer van een beroving in de Koreastraat, waarbij ze betrokken raakte bij een worsteling met een van de belagers, resulterend in pijn over haar hele lichaam. Twee rov...

President Chandrikapersad Santokhi is op 10 januari 2023, welkom geheten door het Indiase staatshoofd, President Droupadi Murmu. Zij gaf aan het belangrijk te vinden om de samenwerking tussen beide landen verder te intensiveren. 

India is verheugd over de recente olievondsten en weet dat het nieuwe mogelijkheden zal openen voor samenwerking en zal zorgen voor verhoging van de welvaart in Suriname. India blijft zich committeren aan ondersteuning bij capaciteitsontwikkeling van diverse sectoren.

President Santokhi bracht zijn dank uit aan India en gaf aan vereerd te zijn met de wijze waarop India hem en zijn delegatie heeft ontvangen. President Santokhi  informeerde president Murmu over het feit dat Suriname een zeer diverse bevolking heeft en dat wij samen de ontwikkeling van ons land ter hand nemen. President Santokhi informeerde haar ook over het jubileumjaar in 2023, waarbij Suriname 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, 170 jaar Chinese immigratie en 160 jaar afschaffing van Slavernij zal vieren.

In het kader van de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie is Premier Modi uitgenodigd en hem is gevraagd dit bezoek te combineren met een bezoek aan de regio in zijn hoedanigheid als G-20 voorzitter. De Indiase President bedankte Suriname voor de steun voor een niet-permanent zetel in de VN Veiligheidsraad, voor de periode 2028-2029. Ook gaf zij aan dat India alle ondersteuning zal geven om de relatie te bevorderen.

President Santokhi sprak ten slotte dank uit voor de positieve energie en gaf aan er zorg voor te dragen dat alle resultaten van dit bezoek zichtbaar worden gepresenteerd aan alle burgers van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt President Murmu van India