zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezoekt Kustwachtautoriteit Suriname

lees ook ...

President Santokhi installeert technische commissie wijzigin...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een technische commissie geïnstalleerd om te werken aan het samenstellen van een ontwerpwet voor de goedkeuring van een gewijzigde kiesregeling. De commissie h...

De Kustwachtautoriteit Suriname kreeg op donderdag 11 maart 2021 een  kennismakingsbezoek van President Chandrikapersad Santokhi en de ministers Prahlad Sewdien, Bronto Somohardjo en Krishna Mathoera van respectievelijk Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV),  Binnenlandse Zaken en Defensie. De President en ministers kregen een presentatie over de activiteiten, doel- en taakstellingen van de organisatie, gepresenteerd door de waarnemend directeur van de Kustwachtmajoor, Radjoe Bhola.

Waarnemend directeur Radjoe Bhola had het over het belang van de verzelfstandiging en het decentraliseren van de Kustwacht. Het opzetten van een steunpunt in Nickerie met alle faciliteiten. Met het vooruitzicht op de offshore werkzaamheden ziet hij dit graag als één van de eerste handelingen ter verzelfstandiging  van de Kustwacht. Dit wil hij ook graag in de andere districten doen. Bhola gaf te kennen dat de Kustwacht de potentie heeft om zelfstandig te worden. Er liggen voorstellen klaar, waarbij de Kustwacht tenminste voor 75 procent zelfvoorzienend kan worden, waardoor de druk op de Staatsbegroting minder wordt. Tevens deed Bhola een beroep op de president om zo snel mogelijk de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) voor de Kustwacht te installeren, zodat er snel beleid kan worden gemaakt.

President Santokhi gaf aan dat zijn komst naar de Kustwacht gezien moet worden als een signaal voor de erkenning, de belangrijkheid en de positionering van de Kustwacht Hij was verrast te horen, dat hij de eerste president is die ooit op bezoek is geweest bij de Kustwacht. Hij beloofde het waarnemend hoofd dat de nieuwe RvC van de Kustwacht binnenkort benoemd zal worden. Ook merkte hij op, dat met het oog op de offshore werkzaamheden, er gewerkt moet worden aan de modernisering van de Kustwacht.

Minister Somohardjo gaf aan verheugd te zijn met bezoek van het staatshoofd aan de Kustwacht. De Minister meent dat de Kustwacht in korte tijd een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Maar de Biza minister zegt  het ook belangrijk te vinden dat de Kustwacht organisatorisch verder wordt gestructureerd, gemoderniseerd en geprofessionaliseerd door middel van trainingen, materiaal en personeel. De minister geeft aan dat de ontdekking van grote olievoorkomens voor onze kust een grotere economische bedrijvigheid in onze wateren tot gevolg zal hebben en dat “deze ontwikkelingen zullen leiden tot een groot beroep op de slagvaardigheid van de Kustwacht.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt Kustwachtautoriteit Suriname