zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-president en president van de afdeling Public Affairs en Communicatie van Huawei. Wang benadrukte dat Huawei, gedreven door het principe ‘in Suriname, voor Suriname’, zich wil blijven inzetten voor langetermijninvesteringen in de lokale ICT-markt van Suriname en voor het vervullen van haar zakelijke verantwoordelijkheden binnen lokale gemeenschappen.

Sinds Huawei in 2009 haar intrede deed op de Surinaamse markt, heeft de telecomgigant samengewerkt met klanten en partners uit de lokale industrie om de digitale agenda van het land te bevorderen. Dit omvat onder andere de implementatie van 2G-, 3G- en 4G-netwerken, de ontwikkeling van de nationale ICT-infrastructuur en digitale energie. Als onderdeel van haar langetermijnengagement voor de ontwikkeling van het ICT-talent-ecosysteem heeft Huawei het “Seeds for the Future”-programma gelanceerd. Dit programma biedt studenten de kans om China en andere landen te bezoeken voor training en uitwisseling. Bovendien heeft Huawei haar samenwerking met lokale universiteiten versterkt door middel van initiatieven zoals de ICT Academy, om lokale jongeren te ondersteunen en bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstig talent in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China