maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezoekt boorschip Apache

lees ook ...

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met min...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dins...

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken aan het adres van Apache (APA Suriname Corporation LDC) voor diens werk in het land en de opening van zijn nieuwe kantoor in Suriname. Het staatshoofd deed zijn complimenten zaterdag tijdens een bezoek aan het boorschip van het bedrijf in de Surinaamse kustwateren. Dit bezoek vond plaats op een eerdere uitnodiging van Clay Bretches (Apache’s executive vicepresident of Operation) en Apache’s Country Manager Willem Bloem.

Het staatshoofd Santokhi toonde zich vereerd met de uitnodiging en zijn eerste bezoek aan het boorschip. Apache Corporation is Surinames vertrouwde partner in de offshore. Santokhi merkte op dat het doorzettingsvermogen van de onderneming heeft geleid tot de eerste ontdekking in de Surinaamse offshore.

Hij benadrukte het belang van een goed partnerschap, wat volgens hem fundamenteel is voor optimaal succes. Hij gaf aan dat de regering klaarstaat om haar rol te vervullen door de activiteiten van Apache Corporation te ondersteunen binnen de regels van de Surinaamse overheid.

“Alle obstakels die u tegenkomt in de omgang met de regering kunnen aan mij worden doorgegeven en ik zal ervoor zorgen dat de juiste corrigerende maatregelen worden genomen”, sprak het staatshoofd. Hij bleef ook stilstaan bij het belang van local content en deed een beroep op Apache Corporation om zoveel als mogelijk vanuit Suriname te werken.

De regeringsleider voegde eraan toe zich er wel van bewust te zijn dat de kustbasis voor de Rasper-1 put in blok 53 in Trinidad is gevestigd. Hij onderstreepte echter dat Total Energies en Shell hebben besloten om hun kustbases in Suriname te vestigen.

President Santokhi benadrukte dat local content uiterst belangrijk is voor de regering, omdat dit de economie zal helpen versterken en diversifiëren. De regering kijkt volgens hem reikhalzend uit naar Apache’s eerste definitieve investeringsbesluit in blok 58, aangezien de maatschappij ook grote interesse heeft in dit gebied. Hij wenste Apache Corporation veel succes toe voor wat betreft zijn activiteiten in Rasper-1-put in blok 53.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt boorschip Apache