maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezoekt Bahama’s voor Caricom-top

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

President Chandrikapersad Santokhi is naar de Bahama’s afgereisd om deel te nemen aan een speciale Caricom-staatshoofdenvergadering. Het evenement, voorgezeten door de Bahama’s als huidig Caricom-voorzitter, staat voor vandaag gepland. Tijdens de vergadering zullen belangrijke kwesties worden besproken, waaronder een ontmoeting met vicepresident Kamala Harris van de Verenigde Staten van Amerika.

Het doel van de bijeenkomst is het lanceren van een Caribisch-Amerikaans partnerschap gericht op klimaatverandering en de aanpak van klimaateffecten. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) benadrukte het belang van deze samenwerking, die voortkomt uit eerdere discussies tijdens de vorige bijeenkomst van staatshoofden in Los Angeles. Onderwerpen zoals energieveiligheid, voedselveiligheid en economische ontwikkeling zullen worden besproken.

President Santokhi zal namens Suriname twee belangrijke kwesties aankaarten. Allereerst zal hij het beleid met betrekking tot voedselveiligheid en agrarische ontwikkeling bespreken, aangezien Suriname zich heeft gecommitteerd om tegen 2025 de regionale import met 25 procent te verminderen.

Verder zal de president zich richten op economische samenwerking en financiering voor de ontwikkeling van het Caribisch gebied, met speciale aandacht voor economisch herstel na de Covid-19-pandemie en uitdagingen in de bancaire sector en correspondentbankieren.

Tijdens een persmoment benadrukte president Santokhi het belang van samenwerking op het gebied van klimaatverandering en de behoefte aan compensatie om de doelstellingen van Suriname te realiseren. Hoewel specifieke discussies hierover later zullen plaatsvinden, zal de bijeenkomst in de Bahama’s de basis leggen voor verdere gesprekken tijdens een toekomstige bijeenkomst in Dubai.

President Santokhi zal op 10 juni terugkeren naar Suriname na afronding van de Caricom-bijeenkomst. De gesprekken met vicepresident Kamala Harris zijn van cruciaal belang voor de toekomstige samenwerking tussen Caricom-landen en de Verenigde Staten op het gebied van klimaatverandering, energieveiligheid, voedselveiligheid en economische ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezoekt Bahama's voor Caricom-top