maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bezocht Goede Vrijdagdienst EBG

lees ook ...

Ramadhin benadrukt belang draagvlak en communicatie bij opri...

In juni 2022 heeft de regering van Suriname, onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid, het Herstelplan Zorg (HPZ) aangenomen om dringende interventies in de gezondheidszorgsector door te v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op uitnodiging van de Saron gemeente der Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS),  de dienst in verband met Goede Vrijdag bijgewoond. Bij deze plechtigheid, gehouden op 15 april 2022, werd het sterfuur van Jezus Christus herdacht.

President Santokhi kreeg de gelegenheid een toespraak te houden, waarbij hij opriep tot eerbied voor de Schepper.  “Wij moeten ons door God laten leiden zoals het volkslied aangeeft: ‘Gado na wi fesiman”, stelde het staatshoofd.De president vroeg de gemeente om gebed voor wijsheid en inzicht, zodat hij goede beslissingen kan nemen bij het besturen van het land. Met de les van Goede Vrijdag in gedachte riep het staatshoofd de gemeente op goed te zijn voor elkaar en communicatie tools, zoals social media platformen niet te gebruiken om elkaar neer te halen.

Dominee Michael Persaud van de Saronkerk, was zeer ingenomen met het feit dat het staatshoofd het belangrijk achtte de dienst bij te wonen. Volgens dominee Persaud heeft de president eerder te kennen gegeven een dienst van de EBGS te willen bijwonen. Het staatshoofd werd uitgenodigd voor de paasdienst aanstaande maandag, maar wegens eerder gemaakte afspraken werd gekozen voor Goede Vrijdag.

Dominee Persaud was zeer onder de indruk over de kennis van het staatshoofd over de viering en de theologie die daarbij hoort. “De president is een goede predikant”, stelde de dominee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bezocht Goede Vrijdagdienst EBG