woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi betreurt Matawairamp bij 48ste Onafhankelijkheidsviering

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Bij de viering van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft President Chandrikapersad Santokhi stilgestaan bij de tragedie in Matawai, waar vijftien jongemannen eerder deze week het leven lieten. Het staatshoofd sprak van “gemengde gevoelens”, “donkere momenten”, en “een weemoedige stemming door het verlies van onze jongemannen in het Matawai-gebied.”

President Santokhi voegde eraan toe: “Een tragische gebeurtenis die ons allen treft en deze dag onderdompelt in diepe rouw en verdriet. Een verlies dat wij nog lang zullen moeten verwerken.” Hij benadrukte dat de samenleving met nog meer inzet moet worden gewezen op de pijn van dit soort gevaren. “Dit tragisch voorval herinnert ons er namelijk wederom aan dat wij in de eerste plaats persoonlijk, maar ook gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid.”

Het staatshoofd beloofde dat er alles aan gedaan zal worden om precies te achterhalen wat zich heeft voorgedaan en welke maatregelen genomen kunnen worden om dergelijke traumatische gebeurtenissen te voorkomen. President Santokhi vroeg een moment van stilte ter nagedachtenis aan degenen die zijn omgekomen. Namens de regering wenste hij hun familie en vrienden veel sterkte toe in deze donkere dagen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi betreurt Matawairamp bij 48ste Onafhankelijkheidsviering